Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění vsuvného ventilátoru

Od: sikin® odpovědí: 8 změna:

Bylo by možné zvýšit průtok odsávaného vzduchu, aniž bych musel řešit průměr potrubí? Mám na mysli situaci, kdy mám v potrubí osazen axiální vsuvný ventilátor 125 VKO1 L a za něj bych přidal ještě jeden stejných parametrů. Nebo je to nesmysl a musel bych použít nějaký výkonnější průmyslový ventilátor (průměr potrubí na výstupu nemohu měnit).

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hukot
hodnocení

4x

Ano je to nesmysl.

hodnocení

2x

Aby se zvýšil průtok odsávaného vzduchu, musely by být ventilátory "paralelně" (vedle sebe), pokud možno každý do vlastního potrubí. Ve Vámi uvažovaném "sériovém" řazení (za sebou) by to nemělo žádný efekt.

hodnocení

Myslel jsem si to taky, ale narazil jsem při hledání vhodné náhrady za 125 VKO1 na tento text (www.ventilatory.cz/ventilator-do-potrubi-axialni-plastovy-s-prepinacem-rychlosti-o-125-mm-x1383).

hodnocení

0x
Pokud je potrubí dlouhé a klade vzduchu velký odpor druhý ventilátor pomůže.

hodnocení

0x

Ty ventilátory jsou průtokem takřka stejné, ale ten

ventilatory.cz/... poradte.cz/...

má podstatně vyšší podtlak.

Česky řečeno - líp táhne. Což je řešením při delším potrubí a pod, kde jsou tlakové ztráty. Určite je to lepší, než ten původní.

hodnocení

Já jsem spíš reagoval na tu možnost sériového řazení ventilátorů.

lupin
hodnocení

0x

Teoreticky by to i v sérii mělo pomoci, ale jenom nepatrně, třeba 4 až 8%. Zejména pokud bude rychlejší a výkonnější než ten původní...

111®
hodnocení

0x

řešení je výměna za ventilátor s větším množstvím odsátého vzduchu.. a větším výkonu motoru, aby to utlačil a nedusil se

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]