Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záchod špatně splachuje - průtok v míse

Od: lk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

rád bych Vás poprosil o radu se špatně splachujícím záchodem.

Jedná se o závěsný záchod (geberit), který poslední týden splachuje malým tlakem. Zkoušel jsem vyčistit ventil a nádržku (ocet, kyselina citronová - cca 1h), ale bohužel bez účinku.

Přijde mi, že problém je v prostředním průtoku v míse. Tímto místem jde malý, uzký proud, který dokonce vytryskne pár kapek ven z mísy. Zkoušel jsem různými způsoby vyčistit, ale neúspěšně.

Napadává Vás něco?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Geberit bych rozdelal, vse vyndal z nadrzky. Vystrikal a vycistil splachovaci ventil a vnitrek nadrzky octem, proplachl. Vse dal zpet a vyzkousel. Mohlo neco vlitnout i do keramiky wc.

tj
hodnocení

0x
Buďto špatně otvírá vypouštěcí ventil (poškození), nebo voda nemůže správně téct do mísy (překážka). Obojí zkontrolovat a uvidíte. Nicméně na slepo tam lít chemii a doufat v zázrak ... to nepůjde. Musíte to zkontrolovat fyzicky a zjistit o co konkrétně jde.

hodnocení

0x

Jak už napsali přede mnou.

Vezmi zrcátko (možná i baterku) a podívej se na otvory, kterými normálně protéká voda.

Může tam být "skořápka" z vodního kamene, která otvor přicpala, nebo nějaká jiná nečistota. To musíš uvidět přes to zrcátko.

111®
hodnocení

0x
Teply ocet do rozprašovače a vystrikat vystup vody dt toakety s odstupem nekolikrat pak kudla a zrcátko a vodni kamen vylamat z pruduchu pro vodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]