@juraja pokud nemáte kočky případně děti které po tom skáčou, především kočky s radostí lezou po záclonách a roletách, tak nechápu jak se vám to podařilo ano je to jen plast ale já to mám 5 let a naprosto v pořádku vždy musí přijít nějaký tlak (vy v opilosti, zvěř, děti) který to urve protože plast nekřehne ani sám od sebe nepraskne
samadoma
pro : Juraja ...nevíte značku,prosím a kde jste to koupil,díky
Tyhle rolety se mi líbí moc a tak jsem je okukovala. Musí být na rámu, jinak nemůžete větrat, když jsou stažené. Mimo rám jsou na výkladech třeba v kadeřnictví. Neměl by být problém objednat servismana, ten vysvětlí, přinese vzorník, vymyslí řešení, nabídne několik řešení.
samadoma
Otázka zní,jestli má někdo ~ zkušenosti ~ na ty lepené rolety...rady v té věci nejsou v otázce
Autor zřejmě měl na mysli toto, nemusí se to ani vrtat jelikož se to zavěsí a zároveň zmáčkne druhý protilehlý rám když zavřete okno, pouze samozřejmě když je okno na ventilaci tak to není úplně pevné ale je to dostačující. I kdyby si to chtěl autor zavrtat stačí pak po vrutu tam fouknout trochu tmelu a nepůjde to vidět.
No jasně, chápu, že ne každý zná truhlářský slang, nicméně jsem žil v tom, že snad každý dokáže rozlišit okenní rám a okenní křídlo, zejména v situaci, kdy to má denně před čenichem. - ale asi je to jinak
Ale budiž, shodli jsme se na to, že ty tolety budou na křídle a že by se nemělo do profilu křídla vrtat. OK. Pak se nabízí rolety v kazetě, je to bytelné provedení velmi snadno instalovatelné a dobře funkční - např něco takového :
Je lepší to přišroubovat. Některé mají i lepící boční lišty, takže to pěkně drží i při otevřené ventilačce. Ještě záleží, jak daleko je ostění od otevřeného křídla, pak nejde otevřít okno úplně. V kuchyni mám roletu přišroubovanou nad oknem na zdi, takže nemusím stahovat každé křídlo zvlášť,je široká přes obě křídla a koupil jsem ji v jysku za 150kc ve slevě. Rozměr který jsem přesně potřeboval. Ventilacka může být otevřená,i když je roleta dole. Pokud chci otevřít okno víc, musím ji vytáhnout,ale zase mužů otevřít okno dokořán, protože když by byla na křídle, vadí ostění, takže max cca 45 stupňů a když člověk zapomene a otevře víc, urazí to.
samadoma
Šroubovat se nesmí do nových dřevěných oken,majitel nedovolí ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.