Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepido na mastné plasty

Od: hanys® odpovědí: 12 změna:

Řeším problém s lepením materiálu na foto,jsou to asi nějaké ,,mastné plasty,,a už jsem vyzkoušel několik spec.lepidel od Loctite a jiných,ale nechce se to spojit,nemáte někdo zkušenost?

Lepido na mastné plasty
Lepido na mastné plasty #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle se dělávalo z PVC, pokud se nepletu, takže lepidlo na novodur (tvrdé PVC). Mělo by to jít též obyčejným vteřiňákem. Pro lepší adhezi to lze udělat tak, že se lepené plochy natřou vteřiňákem ale nespojí se, nechá se to uschnout, pak znovu vteřiňák a slepit. Ještě doplním že vteřiňák neznamená, že spoj drží po vteřině, u některých materiálů dojde k vytvrzení klidně za minutu i déle. Pokud je to PE či PP, tak to lepit nelze.

hodnocení

To je made in china,přesný druh materiálu neumím zjistit.

hodnocení

0x

Mastné plasty? Když vymyslíš lepidlo, které slepí jakékoliv MASTNÉ povrchy, tak dostaneš Nobelovu cenu!

Ty uvozovky tam pán nemá na ozdobu.

06.03.23 12:36
hodnocení

Dík:)

hodnocení

0x

Snad všechny plasty je možné lepit, viz multiplast.cz/...

Máte pravdu, v posledních letech se objevila na trhu i lepidla určená na plasty s extrémně nízkou povrchovou energií (PE, PP). Jsou ale velmi drahá, určená spíše pro průmyslové použití, kupovat lepidlo za 700 na slepení židle se nevyplatí.

Před lety jsem si jedno takové lepidlo koupil za něco pod 200 Kč, ale bylo ho jen na jedno použití - no a to mi stačilo.

hodnocení

Paráda,ale které je to správné,Židlí mám 20 takže se vyplatí větší balení-

Ustřihněte malý kousek toho plastového pásku a dejte do vody. Když bude plavat, jedná se o PE nebo PP. Vhodné lepidlo nevím, zda-li lze sehnat v hobby marketech, nejlépe se poptat v nějaké speciálce na lepidla. Pokud jde plast ke dnu, měl by jít slepit obyčejným vteřiňákem. Před lepením je vždy vhodné plast zdrsnit (středně hrubým smirkem), zvětší se tím adheze.

asd1

Bych si tipnul že kvalitním lepidlem to nejspíš i slepíš, ale starej "zvětralej" plast hned praskne vedle. = nelepit ale přemotat.

hodnocení

Výborně,napiš mi prosím tě název toho lepidla,je to novééé,přemotat nelze,jinak by už to bylo.Ve vodě plave a vteřinovce se směje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]