Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít stůl a židle z akácie

Od: jirij* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám tři roky starý zahradní stůl a židle. Jsou trochu sedřené, barva jde dolů poměrně lehce. Čím to natřít, aby to zase vypadlo dobře? Díval jsem se po teakovém oleji, ale ten je bezvarvý...

Čím natřít stůl a židle z akácie

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Mám dost podobný stůl v pergole, myslím že ten můj je tedy teak, jednou za 2 roky to přejedu Osmo teak olejem (podle popisu na všechny dřeviny), stůl vypadá po 10 letech pořád jako nový. Je pravda že asi nikdy nebyl v takovém stavu jako váš který by si zasloužil zvrchu přebrousit nějakou excentrickou brusku a aspoň 2-3 napustit.

hodnocení

1x
Já bych to zlehka obrousila a natřela znova. Tak, aby to nemělo jednolitou barvu. Třeba s použitím vosku atp. Tedy alespoň mě by se to tak líbilo ;)

riva
hodnocení

0x

Podstatné je, co je to "dobře". Já venkovní dřevo napouštím (tungovým) olejem, ale není to tak krásné, jako žlutým balakrylem.

jirij*
hodnocení

Aby tam hlavně nebyla ta vydřená místa.

hodnocení

0x

žádný lak i vost nezakryje tu ošoupanou část. Jedině hustá šedá :), nebude lépe to cele lehce obrousit a potom natřít?

hodnocení

0x

Použijete právě ten teakový olej a ten může být i mírně tónovaný do jiného odstínu. S bezbarvým nebudete mít také žádný problém

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]