Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučné čerpadlo pračky

Od: jurko® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, mám 22 let starou pračku AEG a poslední dobou mi při vypouštění silně hučí. Vyčistil jse filtr a podíval se na odtokovou hadici a problém jsem nenašel. Můžete někdo napsat pravděpodobnou příčinu hukotu a radu co dělat? Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

A když jste čistil filtr mrkl jste i na (za) vrtulku čerpadla? Viděl jsem za ní i namotanou kancelářskou sponku-taky dokáže udělat rachot.Jinak jestli pračka slouží tak bych tu tisícovku za čerpadlo obětoval

hodnocení

Ne, přímo na čerpadlo jsem se nedíval. Musel bych rozebrat celou pračku, a to není na chvilku. Ale asi to ve volnu a když moje nebude prát, udělám. Ložisko jsem nechal měnit před pěti léty. Je mi líto koupit novou, když tato ještě slouží. Dnes nevídaná věc, aby něco sloužilo 22 let. Měl jsem i myčku AEG a tu jsem musel po dvaceti letech vyměnit. Měla proděravenou vanu a to se opravit nedá :). Dík za reakci a pěkný den

Na to ji zřejmě nemusíte demontovat, jen při čištění se pořádně podíváte divnitř, popř za vrtulku vytáhnete celý rotor, pokud to u tohoto typu jde.

hodnocení

3x

Příčinou je vůle v ložiscích (pouzdrrech) čerpadla. Kromě zvukového efektu to ničemu nevadí a můžete to tak bez obav dalších mnoho let používat. Kdyby vám zvuk vadil, tak můžete čerpadlo velice snadno vyměnit. Pro mnoho typů praček jsou stejná, levná a výměna je jednodušší, než utření podlahy po odstavení. Nákup nové pračky kvůli takové blbosti je totálně stupidní rada.

111®
hodnocení

2x

Demontáž není náročná, já hi měl na bajonet, v odazu jsou fotky. Zkusit se dá čerpadlo přímo na stole.. telefon.unas.cz/...

skončilo to koup nového po půl roce. kupuji zde: expolar.cz/...

lll
hodnocení

1x
Pravděpodobná příčina je právě těch 22let. Vyčištěním filtru to opravdu neopravíte. Ekonomický smysl opravy - výměny čerpadla je podle mně už nesmysl. Já už bych asi koupil novou.

jituna
hodnocení

0x

no že by to čerpadlo mělo za sebou? Co ložiska?Hadice asi hlučné nebudou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]