Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domovní telefon pumy schéma elektrika

Od: dthesla odpovědí: 11 změna:

Víte někdo, na jakých pinech vezmu a jaké napětí?

nevím proč ale nic nemohu naměřit ani AC ani DC ...

Potřeboval bych nabrat tak 6 V AC nebo DC ale nevím kde

Domovní telefon pumy schéma elektrika

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

S takovýmto zapojením co je na schématu+napájecím zdrojem dostaneš tak střídu(střídavé napětí) jen do sluchátka/reproduktoru a to max. okolo 1 až 2 Voltů při vyzvánění nebo při hovoru s druhým účastníkem. Neznám důvod proč/na co potřebuješ 6 Volt, ale připojením dalšího drátku na + v napáječi a posláním ho do tvého domácího telefonu bys tam tak 15 Volt stejnosměrných (na prázdno/bez zátěže) měl mít.

dt93

@nonek @olinl

Ne, je to klasicky rozvod v baraku 5 vodicu... proojeni mezi telefony patrne zapojene neni... do bytu vede 5 drátů.

Takže nikde na těch 5 drátech není žádné rozumné trvalé napětí? Jen při vyzvonění?

nešlo by to přes nějaký kondenzátor, případně akumulátor a step up měnič z těch 1-2Vac krmit viz níže?

- potřebuji realizovat následující: dálkové odmykání domovního Vrátníka. Převádění nějakého zdroje od jinud, jsem bez šance

dt93

Myslím jakože : dotahat napájení toho relátka (klasika wifi rele napajitelne 4,5-32Vdc/ac - je na nem Graetz) odjinud, že jsem se chtěl vyhnout, chcel sem to krmit z DT rozvodu...

zatím mi není moc jasné - co leze z toho zdroje do těch 5 vodičů, pokud by někdo přesně věděl, tak jsem jedno velké ucho.

hodnocení

0x
Co řešíte? Na co 6V? Jaký proud? To máte jen dva DT a napáječ? Využití? Bez bližších info těžko radit...
dt93

Potrebuji v systemu DT93 napajet rele 5-32V ACDC, proud o,o nic nebói sepnout domovniho vratnika dalkove... nemohu do telefonu tahat lištou odněkud extra napájení, je to klasické připojení 5 drátů...

Nemáte někdo parametry toho zdroje viz obr, nikde se neuvádí, co z něj do těch pinů leze :(

111®
hodnocení

0x

jestli to dobře vidím tak El. zámek se spíná mezi 1 a 3

Domovní telefon pumy schéma elektrika #2
Zeptám se jinak, vy opravdu máte u vrátníka zapojení, které jste uvedl v otázce? Nezdá se mi to... Dejte více informací... už vidím, dnes v16:15, pět drátů... Takže zapojit klasicky, žádné další napětí, žádné relé...

hodnocení

0x
Ještě doplním... opravuji po podobných opravách, neznalými dané problematiky, a je to poměrně často "DĚS", co vidím a musím opravit. Obraťte se, prosím, na toho, kdo to zná... Ušetříte...
Vy tam dráty máte, jen je třeba opravit vybavení přístroji nebo "jen" zapojení

dt93
hodnocení

0x

Asi jsme se NEPOCHOPILI!

Ja nic neopravuji! Vse funguje jak ma, vratnik otevira. Zapomente na relátko a vse co bylo receno.

Ja potrebuji z DT93 (system 5 dratu, po cyky 5x1,5 do bytu) vytáhnout pouzitelne napětí (staci mi 4,5Vac dc a pár mA), krucinál hergot! Už se chápeme?!

Ja nic neopravuji!...a potrebuji z DT93 ... vytáhnout pouzitelne napětí....takže opravujete, UPRAVUJETE stávající zapojení společných částí domu, NE že NE... a potřebujete připojit do stávajícího zapojení ovládání zámku ve vchodových dveřích domu z kontaktu relé w-ifi...je to tak? Nebo chcete ovládat dveře vašeho bytu a použít napájení z DT?

Nepřál bych vám opravovat takto "zprasené" zapojení společné části domu...

A bez zvednutí sluchátka domácího telefonu žádné napětí nezískáte...

111®
hodnocení

0x

a už jsi měřil na svorkách co kde je? Když se tak ptáš tak asi ne, a detailně ti to nokdo neřekne, já ti sem dal co je na svorkách zdroje podle tvého obrázku a kam to vedde, takže něco by mělo být mezi svorkou 1 a3, to jsem napsal a ty nic.na to co jsi tam naměřil. Takže dál na to k******

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]