Nejste přihlášen/a.
Zdravím prosím vás o pomoc přišlo mi že mě to málo topí kouknul sem na kotel a měl sem tam tlak 1Bar někde sem se dočetl že ideal je 1,5 mám 2 patrový domek před kotlem tam kde mám zasobnik na popel mám nad tím takovou trupku známy mě řekl že se tam dopouští voda že mám dopustit a zvyší se tlak bud je to tak nebo sem to špatně pochopil když sem tu vodu napouštěll cca 7 sec a zavřel začala stříkat voda pod expanzní nádobou z pretlakoveho ventilu kde mi vede dolu trupka do ztracena voda po chvíli přestala stříkat jako dost silny proud ale z te trupky pořád kapaly kapičky dost rychle tak sem zkusil z toho ventrilu odpustit vodu tak 2 litry mozna 3 a už to nekape nepodělal sem něco? scháněl sem topenare v mojem okoli ale je to nelehký ukol ted v patek večer :D ted mam asi 0,5 baru a bojím se dopustit vodu :D
No , nepodělal jste snad nic (jestli někde něco neteče)jen jste vyzkoušel pojišťovák.Jestli nemáte od kotle po nejvyšší radiátor víc jak 8 metrů tak 1bar stačí.A jak málo topí?Kotel horký radiátory studené?Odvzdušnil jste?...
A co ta expanzka?
ježiš lojzo,proč vypouštíte proboha vodu s celého systému? Kvůli barometru?Určitě tam máte ventily které stačilo zastavit a pouze vyměnit,popř by šel i doplnit někam jinam...Vám je těžko radit když ani neumíte popsat problém
divne tlak byl cc 1 bar tak já že dopustím vodu doupoustel sem ji tak 5 sec a pojistovak začal fungovat takže vody mam asi hodne jenze po tom mojem zásahu mam tlak 0,3 a když dopustím vodu tak to zase bechne beztak neodvuzsnoval sem jdu na ted
dejte foto toho manometru nějak se mi nechce věřit že tam máte 0,3 bar a hrkne vám pojišťovák. jestli je to tak, tak co udělá ručička na tom manometru při dopouštění? jaký máte tlak vzduchu v expanzce při odvodnění? jestli vám to dělá to co popisujete viděl bych to na problém s expazkou, bud v ní není vzduch nebo máte prdlý vak. když zkusíte prstem z autoventilku na expanzce upustit trošičku vzduchu nejde z něj voda?
jen se chci zeptat jestli to delám správně ted vypoustím vodu z cele topne soustavy pres ten pojistovaci ventil kotel mam vypnuty jakmile vypustím vodu a odvzdusnim cely system muzu pak naplnovat zase vodu s vypnutym kotlem a kdyz budu davat do soustavy vodu uvidim na manometru zvedající se tlak pokud mám vše v poradku? a tak do 1,5 napoustet vodu?
Pravděpodobně vám zarostla (vodním kamenem) dýza (zúžení do malé dírky) u trubičky k tlakoměru a ten nyní neměří aktuální tlak, ale to, co tam zůstalo.
Je potřeba z topení vypustit tlak (přes přetlakový nebo odvzdušňovací ventil), tlakoměr (pancéřovanou hadičku) odpojit, dírku jehlou vyčistit, sešroubovat a bude zas ukazovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.