Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ozonový generátor - pomůžete s použitím?

Od: ln odpovědí: 1 změna:

Ahoj, máme ve starší vile po rodičích jednu místnost - ložnici. A neskutečně zapáchá a my nevíme, od čeho to je.

Stalo se to, když jsme ji zrekonstruovali a vymalovali. Do té doby to byla přijemná místnost bez zápachu. Nikdy jsme nepřišli na to, jak se to stalo.

Místnost byla čistá, nekuřácká, nikdo v ní nezemřel, byla větraná a žádný zápach v ní nikdy nebyl. Snad jen byl cítit trochu naftalín a mejdlíčka. Ale to je taková ta příjemná babičková vůně, to mi nikdy nevadilo.

Po několika letech jsme z toho udělali ložnici pro nás. Vystěhovali nábytek, umyli parkety, položili na ně zátěžák koberec, ten přilepili oboustrankou k podlaze, protože ty zátěžáky se dost smýkají. Dali nový nábytek, nový lustr, novou elektriku, okna tam už nová plastová byla předtím, vše v pořádku, vymalovalo se.

Asi jeden den byla cítit krásná vůně primalexu, a asi třetí nebo pátý den byl cítit divný kyselý smrad.

Anemůžeme se ho zbavit už přes pět let. nevíme odkud je, nevíme nic. Trochu smrdí jako močůvka.

Uznali jsme, že to nemůže být nábytkem ani podlahou, protože PŘED TÍM NIC NESMRDĚLO! Pokoj před rekonstrukcí byl čistý a voňavý. Jiné místnosti v domku po vymalování také nevykazovaly žádný zápach, jen tahle.

mám dvě teorie:

1) flíček od Kuny na stropě. Na půdě jsme mívali kunu. už tam není. Je možné, že to je z toho. flíček jsem přetřela, ale smrdí to dál. Co nám ale tuto teorii vyvrací je fakt, že kuna žila na půdě - ta je zateplená zrekonstruovaná a tam je asi 3x víc počůraných skvrn než v pokoji, a přesto není na půdě cítit můčůvka VŮBEC!

2) pokojem vede dlouho nepoužívaný komín. Tuto teorii ale vyvracuje to, že by komín nesmrděl močůvkou, a také to, že v přízemí, kde komín pokračuje v jiném pokoji, nikdy nic nesmrdělo.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

No, takže průvodce pachu asi nikdy nevypátráme. Nicméně mám ozonový generátor. Docela se bojím ho používat, mužete mi napsat své zkušenosti kdo ho máte? Četla jsem si návod k použití, ale teda nepochopila jsem nastavování času a zapínání. Měla bych pár konkrétních dotazů, hlavně na přístroj Lifetech ultra LifeQ air ultra 5 WT.

nejprve jsem kabel zapla do zásuvky a čekala jsem, že s emi nabídne menu s nastavením času, ale to se nestalo!

druhé tlačítko na něm je jen přepínač on /off. ale to jsem se neodvážila pustit, aby to nezačlo ozonovat. v návodu to napsáno není:D

Poradíte?

A také píšou, že nejprve ho máme zkušebně zapnout jen na chvíli. Jak ale poznám, kolik si mohu dovolit?

Chci to vyzkoušet nejprve v jiné místnosti, než na té chalupě. Třeba když dám do pokoje, který nesmrdí, něco smradlavého, třeba vonnou svíčku, dokáže to přístroj odstranit, když tam svíčka zustane, vytáhne to z ní?

Protože jestli je to něco, co nejde odstranit, třeba ta skvrna od kuny nebo lepidlo z koberce, tak to taky nemůžeme odstranit.

Jinak počítám s tím, že se to bude muset pravidelně opakovat, mě šlo jen o to, aby se to alespoň třeba na 14 dní dokázalo zápachu zbavit. Pak to klidně proženu zas, než časem vymyslíme, co s tím flekem od kuny ve zdi. sekat omítku nemužeme.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

S ovládáním vám neporadím, musíte podle manuálu, nebo oslovte prodejce. Ozon je značně toxický plyn, tak pozor na to. Nezapomeňte odnést květiny z místnosti.
Ozonizátory se používají na dezinfekci prostorů, čili působí na patogeny. Na tohle se nehodí, obávám se, že pokud zápach odstraní, tak jen na chvíli. Budete muset celý prostor očuchat a zjistit ložisko a to pak sanovat, jinak se toho nezbavíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]