Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká dan při prodeji nemovitosti

Od: laso odpovědí: 4 změna:

Prodal jsem garáž, kterou jsem zdědil po svém strýci. Poradte jakou dan mám platit , kde a v jakém termínu .Děkuji. S.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

1x

*jasne*Zkuste najít zde. businessinfo.cz/...

hodnocení

0x

Přiznání k dani z převodu nemovitostí v případě garáže v OV. Platí se daň 3% z tržní (prodejní) ceny, pokud tato není nižší než cena odhadní. S největší pravděp. tím chci napsat, že musíte nechat provést odhad ceny nemovitosti převáděné na nov. majitele (cena do 2500,-). Rozhodne vyšší z obou cen. Platí se obvykle nejpozději do 3 měsíců od vkladu vlastnického práva na katastr (=vklad smlouvy opřevodu nemovitosti). z 200 000,- = 6000 daň. Ručitelem za zaplacení daně je kupující strana. Obvykle daň platí i prodávající, ale může tu daň zaplatit kdokoli, pokud se tak dohodnete. Je něco nejasné. . . . (píšu obecně o dani z nemovitosti)

repak*
hodnocení

0x

Prodej nemovitosti podléhá v tomto případě i daní z příjmů. Nákladem v případě dědictví by měla být odhadní cena - ověřte si.

hodnocení

0x

Přesně jak píše miramira,jen doplním,že rozdíly mezi odhady provedené autorizovanými odhadci jsou až v desítkách procent,tudíž i daň může být nižší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]