Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní vstupní dveře - od které firmy?

Od: pu® odpovědí: 26 změna:

Dobrý den, rádcové,

obracím se na Vás s prosbou o radu. Potřebujeme vyměnit staré papundeklové vstupní bytové dveře za nějaké fortelné bezpečnostní. Dívám se na recenze firem a jsem naprosto zoufalá. Všude nedostatky, všude nespolehliví, když dobré dveře, tak špatní zedníci, když dobrá parta, tak dveře na houby...

Mohli byste mi prosím někdo doporučit povšechně spolehlivou firmu, která odvede práci, na které se dohodneme, za stanovenou cenu a ve stanoveném termínu, aniž u toho zničí půl bytu?

Předem děkuji za jakékoliv tipy!

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den,velmi dobra firma na výrobu dveří - Erkado. Můžu doporučit, letos v lednu mi měnili vchodové dveře do bytu i se zárubní a jsem moc spokojená.
pu®
hodnocení

Děkuji, mrknu, tuhle firmu jsem při rešerši ještě nepotkala.

Ještě se prosím zeptám: Dělali Vám i futra? Tj. byla to montáž dveří včetně zednických prací?

pu®
hodnocení

Pardon, já to nedočetla... Takže i zárubně, super. A zedníci také OK, ano? Funkčnost dveří také? Díky moc!

Zednické práce byly také provedeny kvalitně. Úklid,odvoz,všechno jak má být.
pu®
hodnocení

Moc děkuji za cennou informaci.

hodnocení

2x
Spíše bych peníze rodičů dal někam na účet a zlato s obrazama do bankovního trezoru a dveře jen takové, kudy se dostanou hasiči. Nikdy nevíte, co se rodičům může stát.
pu®
hodnocení

Dobrá poznámka :) Žádné zlato ani superdrahé obrazy rodiče nemají. Ale je to byt v posledním patře, tak se spíš bojím vykrádačů - on to ten vykrádač neví, že v tom bytě nic cenného není, že jo, a takových "omylem raněných" už bylo... Stávající dveře jsou fakt vtip a ne dveře, ty bych vylámala i já se svými 50 kg. Nicméně přemýšlet nad tím, aby se tam dalo v případě nutnosti taky nějak dostat, není od věci.

Zloději do posledních pater nechodí, aby mohli utéct,kdyby náhodou. Babička nedávno spadlá hned za dveřmi a bouchala, sousedi pak zavolali pomoc, hasiči museli odvrtavat zámek, vyrazit dveře nemohli, byla hned za nimi. V osmém patře jiná cesta není, kdysi jsem bezpečnostní dveře montoval a dostat se přes ně není vůbec jednoduché,
pu®
hodnocení

I Vám děkuji za cenný pohled - já jsem tedy odjakživa přesvědčena, že v posledním patře mají lapky na svoji "práci" největší klid, proto ta obava. Ale ano, ten pohled nutnosti dostat se dovnitř je také důležitý, máte pravdu.

jirib
hodnocení

0x
Adlo nebo Sherlock...jiné,tenké vstupní dveře s jedním zámkem(více jich není třeba) nenajdete.
Hlavně i s futrama a vylít betonem.
Sherlock jiz ukoncil vyrobu…
pu®
hodnocení

Právě Adlo nemá zrovna moc dobrá hodnocení...

rudolff
Právě Adlo má většinou velmi dobrá hodnocení. Pokud chcete opravdu Bezpečnostní dveře, tak moc alternativních výrobců nenajdete. Adlo, Sherlock, Next a když přimhouřím oko tak HT. Adlo máme více než dva roky a naprostá spokojenost. Zkuste se dívat nejen na nějaké anonymní recenze a pochybné diskuze, ale i na konstrukci samotných dveří a způsob jejich instalace (včetně instalace a fixace zárubní). Kvalitní dvere také samozřejmě nebudou laciné...
pu®
hodnocení

O lacinost nejde, chci kvalitní dveře a kvalitní provedení...

rudolff
Omlouvám se, Sherlock opravdu skončil, takže ze seznamu vypadává. Jinak platí, co jsem napsal. Vyberte si jednoho se tři výše uvedených výrobců a nemůžete být zklamaná. Dveře jsou nejvyšší kvality. Zednické práce jsou samozřejmě vždy o konkrétní partě, která přijede. Z vlastní zkušenosti s Adlo ale vím, že si dali opravdu záležet (JM kraj) a věřím, že u ostatních výrobců to bude podobné.
pu®
hodnocení

Dobrá, díky za relevantní info!

jirib
Firma musí mít certifikát od výrobce dveří,pro montáž těchto dveří.
Výrobci těchto dveří si na tomto hodně zakládají.Většinou montují zabezpečovačky,dveře v bankách,na úřadech atd...
Zednickou si musíte ohlídat a domluvit se na pravidlech.
pu®
hodnocení

Bezva, děkuji moc. Zednické práce ohlídá můj muž (potřebujeme naplánovat s litím podlah), o to strach nemám, ale szř je lepší mít tip, která firma na všechno kašle a kdo se k práci staví aspoň trochu zodpovědně. Díky za dobré dodatky.

fik
hodnocení

0x

To je do domu nebo do bytu?

obava že se policejního komenda s beranem?, Nebo o co vám přesně jde? Uzamknout být bez vás a nebo uzamknout být s váma?

pu®
hodnocení

Jde mi o bezpečnostní dveře do bytu. Je to byt mých rodičů, jsou starší a nechci se bát, že se někdo opře do papundeklových veří a vykrade je (a to ještě v tom lepším případě). A když už, tak ať jsou udělané pořádně. Zednicky dobře, kvalitní dveře atd. To se snad nemusím obávat policejního komanda, abych chtěla kvalitně odvedenou práci, ne?

fik

Už rozumím, takže chcete super dveře, které zaplatí vaši rodiče? ;)

Pokud oni budou v bytě tak stačí tam zevnitř dát dvě závory a běžné protipožární bytové dveře vyhoví, nikdo je neprokopne!

Pokud tam ty závody nejsou, tak jsem to samozřejmě vylomí v oblasti zámku, toto jsou dveře starší 15 let, určené jako protipožární bytové, tak to běžně prokopnout nejde, vylomí by se to v oblasti zámku

pu®
hodnocení

Aniž pokládám informaci o tom, kdo dveře bude platit, za zcela irelevantní pro řešení dotazu, informuji vás, že veškeré náklady půjdou za mnou, když už to musíte vědět.
Původní dveře jsou z roku jedna dvě, je to papundekl, který se prolomí, i když se do nich opřu já.
Pokud nemáte konkrétně čím přispět, prosím přestaňte mi spamovat vlákno. Děkuji.

fik

A to mají být protipožární dveře?

Víte vy vůbec, kdo je vlastníkem těch dveří? Co když se jedná o společný majetek!?

Vážená, my tu poptáváte svatební hostinu, výroba dveří je jedna věc a zednocká práce je věc druhá. Vy chcete nějakého kočku psa, který vám obě dvě věci dodat prvotřídní kvalitě, to je velice těžké, drahé a rizikové!

stejně jako u oken, 99% situací bude o tom, že dealer dveří (franchizant) si objedná dveře u výrobce dveří, A k tomu si sežene nějaké zedníci...

Takže už z toho můžete dovodit, že nějaké reference nemůžou fungovat, protože nikdy nevíte, kdo vám to bude dělat :))

Jak říkám, zjistěte si vlastníka dveří, nejlépe si přečtěte prohlášení vlastníka, pokud vůbec tušíte, co to je, případně to Konzultujte s předsedou společenství vlastníků, následně si zakupte zcela běžná protipožární dveře, které mají takovou tu expanzní pásku po obvodu!

A to bude nejspíše zcela dostatečné opatření pro vaše staroušky.

Protože, jak už jsem odůvodnil výše, dávat jakékoliv reference, je totální nesmysl... včera tak a zítra jinak. Bavím se o montáži do těch futer a zednický práce, kvalita samotných dveří je předem daná jejich hmotností. Tam přece vyhoví každé dveře podle dané třídy, neprůstřelnosti ;))

Kdybyste byla racionální a ne emocionální, tak byste dodala detaily fotek dveří a futer.

pu®
hodnocení

Drahý fíku, vlastníkem dveří jsme my, nikoliv SVJ - kdyby byly SVJ, řeším věc se SVJ a nedotazuji se tady.
Mějte se pěkně.

petrovic

Dej dveře HT. Vyuzil jsem jejich sluzeb dvakrat. Dvakrat jsem bral model Magnum. Za me, 100% spokojenost. Za tu cenu, solidni muzika.

pu®
hodnocení

@petrovic Díky za tip!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]