Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorové pily

Od: antoniin odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.chci se zeptat která pila je silnější 34cm2 1,3kw nebo 32cm2 1,5kw. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

elia
hodnocení

0x

Jelikož pila, narozdíl od auta, řeže na plný výkon, tedy na plný plyn, no tak hádám že výkonnější bude ta s větším výkonem 1,5 kW za předpokladu, že výrobce nekecá. :))

jinak pokud vím tak elektrické pily mívají běžně 2kW a daly se koupit i za 999 Kč, dneska asi 1200 Kč v akci... neboli 1,5 kW mi přijde jako docela málo, ale bohužel, rukama mi při prošly pouze 3 benzínové pily a z toho jedna nefunguje a dvě jsem vrátil :) Jediná co mi funguje je ta elektrická

hodnocení

0x

Teoreticky ta 1,5kW. Ovšem to jsou reklamní údaje, skutečnost může být trochu jiná *smich*

PS: Jednotky "kw" ani "KW" neznám *bzum*

hodnocení

0x
Já tipuji, že budou cca stejné, jen u té 1.5 kW změřili výkon při vyšších otáčkách. V reálu je ale stejně důležitější kvalita provedení a spolehlivost.

asd1
hodnocení

0x
Jasně že 1,5. Ovšem je otázka nakolik to sedí s realitou,číňan klidně napíše 2 kW a v reálu to bude s bídou jeden.. u pily je výkon jen jedna ze spousty dulezitych veci.
bery*
A já doplním k výše zmíněným 2KW elektrické pily, že tam nejde o výkon, ale o příkon. Takže je potřeba odečíst horký vzduch vyfukovany z motůrku :)

Naprosto zbytečná poznámka. Nemusí platit úplně vždy, ale obecně to tak bývá. Uvádí-li výrobce výkon, pak se jedná skutečně o energii změřenou na hřídeli. Celková energie v vstupující do stroje je příkon. Výrobci a prodejci rozdíl znají a často uvádějí obě veličiny. Jen ti nepoctiví můžou fixlovat s jednotkama, pak je ale otázka, jestli skončil u jednotek práce.

bery*
Proč zbytečná? U benzínové se uvádí výkon, u elektrické příkon, účinnost motůrku a tedy i výkon ale podle jeho kvality bude i podstatně nižší. "Krásným" prikladem jsou třeba vysavače, dnes leckteré spíš ohřívače vzduchu ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]