Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pískovací pistole a čištění klenby - půjde to?

Od: dmorcinek odpovědí: 7 změna:

Zdravím, ve sklepě chci pořádně vyčistit cihlovou klenbu a nechat ji přiznanou. Zkouším různé ruční kartáče i ty do brusky a nedaří se mi to udělat pořádně. Dneska mě napadla pískovací pistole - vím, že firmy pískovačky s velkými kompresory apod., ale nemá někdo zkušenost i s pískovacími pistolemi napojenými na kompresor, jestli to s tím půjde? Třeba něco od parkside apod... Není toho moc, nepotřebuju tam tu obří, ale jinými prostředky se mi moc nedaří dosáhnout požadovaného výsledku. Budu rád za jakoukoli radu nebo zkušenost.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pískování je velmi náročné na kapacitu kompresoru. Naposledy, kdy jsem pískoval rezavé šasi stroje po požáru, měl jsem půjčený 40kW mobilák

Pro Vaši představu - tady máte tabulku podle trysek

piskovacka.cz/...

hodnocení

0x
Hobby pískovačka s hobby konpresore to jen tak žužlá po malých kouscích, tou byste to dělal po centimetrech. Navic všechen písek na zemi a v plících. O něco líp bere pískovací sada připojená k wapce, ale zase máčet sklep je blbost.
Do flexy se dají koupit hodně velké splétané kartáče.
Nebo použít něco takového:

hodnocení

0x

Když jsem něco takového čistili , tak vždy kompresor (povětšinou DK 661? později pak atlas cocpko) a malé pistolové sbíječky něco takového : topenilevne.cz/...

break
hodnocení

0x
Pískování ve sklepě. Ničím slabým to nebude mít význam a rychlej to oškrabeš špachtlou. Když na to vezmeš něco, co do velký hadice bude tlačit osm barů, tak po pár minutách nic neuvidíš a pokud nebudeš mít něco na dýchání, tak toho nápadů budeš litovat.
Pokud budeš pískovat křemičitým pískem , tak si uvědomi, že to je rakovinotvorný a opravdu životu nebezpečný.
Sežeň pár negrů, oklepat a pak dočistit kartáči na flexe.

dmorcinek
hodnocení

Díky za rady. No já si myslel, že to bude blbost, ale zkusit zeptat se jsem musel :D.

No dneska teda zavolám ty negry (levou a pravou ruku) a budem pokračovat.

break
Pískovat v uzavřený místnosti je o zdraví a člověk stejně za chvilku nic nevidí.

hodnocení

0x
Napadlo mne zkusit mechanické oklepávání, ovšem strojové...
deprag.cz/...
peddy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]