Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka a připojení k vode

Od: karel44® odpovědí: 13 změna:
Ahoj dobrý den.
Máme koupenou myčku a řeším, jak připojit ji k vodě. Res. Mám pod dřezem natažený přívod vody,ten na studenou vodu rozdělím viz foto a teď potřebuji koupit nějakou spojku nebo o tak něco abych to spojil s tím ventilem od myčky viz foto níže. Každá tzv přípojka či zavit nebo jak se to jmenuje má jinou šíří a já vás prosím.. jak se jmenuje to co mám koupit? Děkuji moc.

Myčka a připojení k vode
Myčka a připojení k vode #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi potrebujete redukovanou vsuvku 3/8 x 3/4. Nebyl by lepsi kombirohacek, ktery nasroubujete do zdi a dopojite mycku i baterii? siko.cz/...
hodnocení

Děkuji za info. Vypadá to dobře...jen musím zjistit,jestli to co je původní ve zdi to na to namontuji.
Myčka a připojení k vode #3
To ze zdi prijde pryc.
hodnocení

Děkuji všem za komentáře. Jen nepoznám co ve zdi je za velikost res.šířku aby to šlo na to namontovat. Snad je tam nějaký standart.
Rohacek ma 1/2, pasovat to bude. Zavit na rohacku utesnete vlaknem Loctite, ne koudeli.

hodnocení

Tak jsem koupil co mi bylo doporučeno. Na myčku to jde nasadit..na vodu k baterii taky ale když jsme pod linkou lezl, tak jsem narazil. Nemám jak sundat ten konec co je ve zdi...nemá zavit abych ho klíčem sundal...nevíte, jak se to dělá abych to nebral? Dává foto. Diky
Myčka a připojení k vode #4
Myčka a připojení k vode #5
re4zon
Vypnout privod vody! Sundat z nej tu flexi hadicku. Pak ho chytit do francouzaku, sika klesti, do hasaku, nebo treba stavitelnym klicem za ten placaty vystupek u sroubeni a opatrne, ale silou vytocit proti smeru hodinovych rucicek. Pak vzit tesnici vlakno, napakovat zavit noveho rohacku dle navodu na krabicce od vlakna (spis TROCHU vic) a ten nasroubovat misto puvodniho. Oba ventily na nem zavrit a zapnout privod vody, idealne druhou osobou, at nekdo muze koukat, jestli to ze sroubeni netece. Kdyz tam nebude ta kryci rozeta, bude to lip videt a pod drezem to moc nevadi.
hodnocení

Tak jsem to zkoušel povolit a drží to tam jako blázen...ani se to nehlo. Je možné použít na to nějaký jiný ventil, který mi vlastně umožní nechat ten obvodní, jen ho nastavit?Děkuji.
fik

Ne, sežeň si pořádné nářadí a nebo zavolej instalatéra. Pokud to nešlo silou, tak to musí jít ještě větší silou. Ale na správnou stranu a se správným nářadím, stavitelným klíčem

re4zon
Cim jsi to zkousel povolit? Kdyz na to das stavitelny klic nebo francouzak, lehnes si pod to a opres se o to od sebe jako bys zvedal bench, povolit to musi. V nejhorsim si muzes dat na klic kus trubky, abys mel vetsi paku.

uziv
hodnocení

0x

1) dříve se na podobné řešení používali kombinované Roháčky viz obr.: triker.cz/... Standardní výstup do baterie má 3/8"a výstup do myčky (i pračky) má 3/4"závit... závit ve zdi je vždycky 1/2"takže je to univerzálně kompatibilní.

2) Dneska, kdy vás 2 kWh mohou stát i 20 Kč na cyklus (za ohřev studené vody) je imho efektivnější při častější využití (u mě stojí kWh v teplovodu cca 1-2 Kč) si namontovat k pračce a myčce termostaticků baterii za 800,- a pouštět do pračky 35° a do myčky 45°C vodu, tedy pokud máte levný zdroj teplé vody, už je to je docela hodně ušetřit za elektriku... ovšem vyžaduje to většinou stavební úpravu :) dražší vyjde pračka, protože myčky většinou mejou do 12 l vody... Takže u pračky bych to řešil jako první, Pračka si veme i přes 2 kWh, Tedy i přes 20 Kč jen za elektriku, Myčku jsem zatím neměřil.

Myčka a připojení k vode #6

hodnocení

Hrozně děkuji za doplnění. Moc si toho vážím.

hodnocení

0x

Zdravím. Dělám to dle obrázků: Půlkové téčko, půlkový spojunk a redukce půlky na třičtvrtě. Čím méně roháčků, tím méně problémů. Samozřejmě prodlužovací hadička - ta nejkratší...

Myčka a připojení k vode #7
Myčka a připojení k vode #8

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]