Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prkenná terasa na plochou střechu

Od: martins odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,
na plochou střechu z s živičným asfaltovým pásem bych chtěl udělat pochozí terasu ze sibiřského modřínu.
Stropy/střecha je železobetonu a z rekonstrukce před 6 lety k ní mám statické výpočty viz příloha.
Můj dotaz je, zda z výpočtů chápu správně, že provozní zatížení této střechy je možné cca 870 kg/m2 a tedy prkennou terasu je tam možné bez problému postavit.
Děkuji za reakce.
Martin

Prkenná terasa na plochou střechu
Prkenná terasa na plochou střechu #2
Prkenná terasa na plochou střechu #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Chápeš to špatně. Zatížení terasou musíš k celkovýmu zatížení přičíst, pak porovnat s dovoleným zatížením jestli vyhovuje.

riva
hodnocení

0x

Já tam žádné statické výpočty nevidím. Vidím tam jaké je nebo se může u střechy vyskytovat (plošné) zatížení. A pak složení střechy.

Jaké dané složení střechy unese zatížení (statický výpočet) tam nevidím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]