Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání podloží a kondenz

Od: rdimir odpovědí: 1 změna:

Zdravím, mám odvětrání podloží, v domě od základů Ht potrubí zapojené opačným směrem a zazděné v ytong 5cm. Dům 2NP, vyvedeno na nezateplenou půdu a napojeno flexi do odvětrávacího komínku (ne elektro ani větrná turbína). Kolem toho flexi napojení a v Ht potrubí na půdě je to mokré a některými spoji v potrubí to protéká. Napadlo mě buď kondenz jak se ta trubka ohřívá v domě a z komínku jde studený vzduch a nebo by tan komínek musel někde protíkat. Zda se mi ale, že to začlo až, když se začalo vytápět. Nebo mne napadlo, že jak sdněží/prší tak to tam trochu fukne.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lol
hodnocení

0x
Dobrý den! Zdá se, že máte problémy s kondenzací ve vašem odvětrávacím potrubí, což může být způsobeno tím, že teplý vzduch z domu kondenzuje, když vychází ven a ochlazuje se v chladném potrubí. To může vést k tomu, že potrubí a spoje kolem něj jsou mokré.
Další možností, jak by mohlo docházet k úniku vody do potrubí, je pokud by se voda dostala někde do potrubí například z průsaku deště nebo sněhu. Pokud je toto potrubí napojeno na komín, je také možné, že tam může unikat voda. Pokud máte podezření, že voda může pronikat do komínu, je důležité to nechat zkontrolovat odborníkem.
Zkuste se podívat na potrubí a zkontrolovat, zda jsou všechny spoje dobře utěsněné. Pokud vidíte nějakou vodu v potrubí, měli byste to zkontrolovat s odborníkem, který vám může poskytnout řešení na míru. Pokud se jedná o problém s kondenzací, můžete zkusit zlepšit izolaci potrubí, aby se minimalizovala kondenzace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]