Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olejovy nebo bezolejovy kompresor?

Od: luko89 odpovědí: 4 změna:
Dobry den,chci si poridit kompresor na takove to domaci šolichání(piskovani,husteni pneu a mozna taky lakovani) ale nevim zda je lepsi bezolejovy nebo olejovy,zkratka nevim vyhody tech typů.Uz jdyz jsem zminil lakovani tak asi by bylo lepsi bezolejovy,ale zase si rikam aby nejakou chvili ten kompresor vydrzel kdyz se vlastne nemaze(uz z toho nazvu).
Poradite jaky typ by byl nejlepsi?dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Jednoznačně olejový. Lakování a pískování mají velkou spotřebu vzduchu a to prostě bezolejový kompresor nedá.

hodnocení

1x

Na domácí šolichání jedině bezolejový. Lze čistit počítače, ofukovat povrchy před ručním nátěrem, stříkat barvou, hustit autopneu ... U olejového je nutné se starat o filtr. Tlaky dosahují ve stejných cenových relacích stejné. Užívám více jak 15 let dílenský Scheppach HC24V vertikální (zabere v koutku méně místa). Na dvě nožky pod rukojetí jsem přišrouboval pogumovaná kolečka pro přepravu v garáži a po dvorku. Ale jsou i lepší (odhlučněné, přenosnější) kufříkové, avšak dražší. Kdyby bylo potřeba, plastové těsnění pístu se nechá v servisu vyměnit (servis@garland.cz); filtry pro olejové také nejsou zadarmo.

jjj
hodnocení

1x

Zahuštění stačí bez olejový, na nějaké masivnější Stříkání a běh v kuse delší dobu olejový. Sám jste si napsal, že se lépe maže, = déle vydrží

hodnocení

0x

Samozřejmě olejový, ale s odlučovačem (je to lepší při stříkání barvy). Mám kompresor Orlík (jednoválec) a nemá chybu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]