Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polička s vysokou nosností

Od: juglans® odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,prosím vás poradil by někdo,kdo rozumí nábytku,jakou závěsnou poličku?Mám představu si dát nad postel poličku 140 cm šíře a hloubka 20 cm.Líbily se mi plovoucí police,tedy jen prkno nasadit na trny ve zdi,poněvadž potřebuji polici na kytky a kvůli světlu,bych nejraději,aby polička neměla boční stěny.Narazila jsem na problém,když už jsem si vybrala 140 cm,psali nosnost 5 kg.Ráda bych,aby police unesla aspon 20 kg.Jak jsem tak pochopila,tak v těchto žádnou nenajdu.Pomúže ,když si nechám vyrobit ze dřeva a nebo kvůli ceně,může být i z lamina,ale závisí na systému zavěšení?Budu muset za truhlářem,nebo bych i sehnala na netu?Jsem už zoufalá,hledám na netu 2 měsíce a nic nenacházím.Moc děkuji za pomoc.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lol
hodnocení

0x
Dobrý den,
pokud hledáte závěsnou poličku s nosností 20 kg, můžete zvážit následující možnosti:
Vyrobit si vlastní závěsnou poličku ze dřeva. Pokud máte zkušenosti s prací s dřevem, můžete si snadno vyrobit polici s požadovanými rozměry a nosností. Pokud ne, můžete si nechat vyrobit poličku u truhláře nebo si najít řemeslníka na internetu.
Hledat závěsné police s vyšší nosností. Existují některé závěsné police na trhu, které mají vyšší nosnost než 5 kg. Můžete zkusit hledat konkrétní model s nosností, kterou potřebujete. Nicméně, pokud chcete závěsnou polici s šířkou 140 cm a hloubkou 20 cm, může být složité najít polici s takovou nosností.
Přemýšlet o jiném typu závěsu. Existují také další typy závěsů, které mohou poskytnout vyšší nosnost. Například závěsy na stěnové lišty nebo závěsy s více bodovým uchycením.
Můžete také zvážit použití dalších typů police, jako jsou stojací police, police s podpěrami nebo police na kolečkách. Tyto typy polic mohou být snadněji nalezeny s nosností, která vyhovuje Vašim potřebám.
Pokud se rozhodnete pro výrobu vlastní závěsné police, je důležité zajistit správné zavěšení na zeď a použití silných závěsů a šroubů. Pokud se rozhodnete pro nákup závěsné police, pečlivě si přečtěte popis produktu a ujistěte se, že je to správný produkt pro Vaše potřeby.
Doufám, že Vám tyto rady pomohou najít vhodnou závěsnou poličku pro Vaše potřeby.
re4zon
Tyhle chatgpt blaboly si laskave nech od cesty..
hodnocení

Děkuji vám za odpověd.Vyrábět si sama polici nebudu.Na netu jsem zadala vyšší nosnost a nic nenašla.Nevadilo by mi,kdyby měla podpěry,jen hlavně z profilu,aby neměla boční stěny,.Stojací polici nehledám,potřebuji jen nad postel cca 2 prkna 140 šíře.pokud by byla stojací,za postelí by byla zbytečná,mám tam vysoké čelo.Myšleno je to ale samozřejmě dobře a nemohl jste toto vědět.Je možné,že neumím dobře hledat na netu.Jsou stránky,kde se mohou volit rozměry polic,alle né nosnost,škoda.Jinde když zadám do vyhledávače,poličky s vyšší nosností auvedu rozměr,vyjede mi všechno mžné,jen né co hledám..jště se pokusím,ale řejmě budu muset vyhledat truhláře.Je mi jasné,že čím více závesů,nebo dokonce podpěry,tím lépe.Nenacházím..Moc vám děkuji za snahu pomoci.Jen se zeptám ještě na ty závěsy na stěnové lišty.Jako žena ,nemám představu.děkuji moc

hodnocení

0x

Asi musíte víc hledat, třeba tady slibují i 50 kg (bral bych to s rezervou). Určitě to může limitovat materiál zdi, v sádroši to moc držet nebude.

spime.cz/...

Tyhle obyčejné v pevné zdi slibují 15 kg, to mi přijde celkem rozumné:

atan.cz/...

dekoracedomova.cz/...

Na druhou stranu, spát po něčím zavěšeným o hmotnosti 20 kg by se mi moc nechtělo.

doplněno 27.02.23 09:26: Jinak samozřejmě se dá koupit spousta podpěr, které to udrží, ale nebude to tak elegantní. Neviděl bych problém v tom namontovat ty pevné dlouhé trny třeba 4 a na ně nasunout už skoro libovolnou silnější polici. Koupil bych ale rovné dlouhé trny,které se dávají přímo částí do zdi a částí do police, ne takové ty držáčky s trny, které se musí připevňovat šrouby. Těm bych nevěřil. Tedy já osobně bych spíš šetřil a koupil bych obyčejné levné 1m M10, nebo M12 závitové tyče, které bych si říznul na 3 kousky.
hodnocení

Překvapuje mě,že existuje polička s třemi trny a na takovou nosnost.No,nenašla jsem ji proto,že hledám jiný rozměr,než nabízejí a to 140 cm šíře jako je čelo postele.Není to dobrý pocit,mít něco těžkého nad hlavou,proto hledám něco bezpečného,kde můžu mít kytky.Na okně to nejde,na stojací polici také né,mám totiž kocoura,který všude vyleze.Bydlím v paneláku a obývám 1.místnost.Díky za typ na tu polici ,jen musím najít jiný rozměr,třeba by truhlář udělal.no,cena je tedy bomba,když si představím 2 prkna.dnes nic levného ale není.

U police od fy Postelia (spime.cz) by som tej nosnosti aj veril - "hmoždinka do zdi má délku 75 mm. Do zdi se vrtá otvor ø 14 mm." Samozrejme, stena nemôže byť zo sadrokartónu či ytongu.

V podstatě jediný funkční systém je to, co tady napsal @tomkk v prvním odkazu. Neviditelný a přitom pevný. Všechny ostatní systémy jsou tak akorát na odložení telefonu. Jednoho. Dva to už neunese. Když se člověk zamyslí, jak to je dělaný, tak na ty horní hmoždinky působí ohromná páka a velice snadno se hmoždinka vytáhne ze zdi.

I u toho prvního systému velmi záleží na zdi. Do sádroše to je nesmysl, Ytong a podobný věci je tak tak na hraně. Funguje to v bytelný cihelný zdi, nejlépe v betonu.

hodnocení

0x

Pokud neni "prkno" 5mm papundekl tak je jedno kolik unese. I kdyby bylo psano 5Kg tak to lze navysit tak ze se prida treti pripadne ctvrta konzole doprostred. Tim se rozprostre vaha a pak uz jen zalezi z ceho je stena.

hodnocení

Také si myslím,že by to ak mělo být.Jen nemůžu na netu najít v požadovaném rozměru a s aspon třemi trny.Výš v příspěvku,mi pán doporučil odkazem se 3 trny,ale bohužel menší rozměr,ale také ze dřeva,příjde to pak pravdu draho..ach jo...člověk aby kvůli dvoum prknům 140 cm,dal kolem 5000kc...Ale byla jsem ráda za tento odkaz,v nadějí,že ještě najdu podobné,že vůbec nabízejí se třemi.

140cm je netypicky rozmer to jsou pak drevene a v podstate na miru, ale cena je kolem tech 1,5-2tis. 120 by nebyl problem tech je hodne a za nizkou cenu

kurak
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud hledáte závěsnou poličku s vysokou nosností a šířkou 140 cm, může být těžké najít hotovou poličku s požadovanou nosností. Pokud však máte možnost nechat si poličku vyrobit, může to být dobrá volba.
Pokud si necháte poličku vyrobit, můžete zvolit materiál, který splňuje vaše požadavky na nosnost a cenu. Dřevo je obvykle pevnější než laminát, takže dřevěná polička by mohla být lepší volbou, pokud potřebujete vysokou nosnost.
Co se týče systému zavěšení, je důležité zvolit kvalitní a pevný způsob zavěšení poličky na zeď. Existuje několik různých systémů zavěšení, včetně trnů ve zdi, kovových háčků a ocelových lišt.
Můžete zkusit najít truhláře nebo nábytkáře, který by vám mohl vyrobit poličku na míru, a poradit se s ním ohledně materiálu a způsobu zavěšení. Pokud nemáte možnost najít truhláře, můžete se podívat na internetové stránky, které nabízejí výrobu nábytku na míru.
Pamatujte, že bezpečnost je vždy na prvním místě, takže je důležité zvolit kvalitní a pevné způsoby zavěšení, které zajistí, že polička bude bezpečně držet na zdi a neohrozí vaše zdraví ani majetek

hoj
hodnocení

0x

Jestli chcete poličku přesně na míru, tak si musíte nechat vyrobit poličku přesně na míru :)

Akceptujete 120 cm místo 140 cm šířky, tak kde je problém si nechat vyrobit poličku na míru? To je operace na hodinu práce výroby a hodinu práce s montáži. Když si koupíte v obchodě, tak kdo vámi bude do panelu montovat?

A mimochodem, dávat si na hlavu 20 kg, zvláště když máte doma neposednou kočku, nepovažuji za moc rozumný nápad.

Tak jsem vám asi moc nepomohl, že?

pokud vám stačí 15 kg gramů a 120 cm šířky, tak: dekoracedomova.cz/...

hodnocení

0x

Zdravím,

taky jsem řešil police které unesou manželčiny kytky. Hledali jsme po obchodech a nikde jsme nenašli nic pořádného.

Tak jsem se ukecal a koupil podpěry (manželka mne ukecala) :))

Dřevo v místním prodejně řeziva. Spárovku do interiéru obyčejné prkna které jsem přebrousil a natřel barvou co jsem měl doma.

Do garáže jsem pořídil tyto opravdu masivní dražadla hobby-max.cz/...

Na police pro manželku tyto hobby-max.cz/...

Police slouží už skoro rok a spokojenost.

Zvažte to. *frajer*

hodnocení

0x
Nechat uriznut u truhlare, navrtat, do zdi nabouchat kulatiny. Drží nám to tak již dlouho.

hodnocení

Dobrý den.Všem vám moc děkuji za pomoc řešení a různé pohledy.Nakonec jsem se rozhodla a koupila ozdobné gonzoly a to 3ks na 140 cm.Nechám přidělat upravené prkno.po včerejší návštěvě kovomatu,musím říct,že přece jenom je lépe zeptat se muže.chtěla jsem koupit šrouby a posoudit nosnost a za pultem paní u kasy muž..Omluvila jsem se ji,že přece jen se chci ještě ujistit a půjdu se zeptat pána.no,jak jsem dopadla.pán je vřele odkázal na paní,že mě jistě schopně obslouží..Nechala jsem to tedy na ní a už nepřemýšlela.Po cestě domů mi docházelo,že ona nemyslela vůbec.Spočítala na gonzole všechny díry na šrouby a na všechny mi dala ty co patří do zdi.Vlastně mi došlo,že se musí změřit síla prkna a nějaké šrouby do dřeva a možná i nějakou podložku matici,co já vím,aby se prkno zajistilo...Jinak šrouby které mi prodala do zdi,si tímpádem už vůbec nejsem jistá,zda budou dostatečné...Nevyznám se,ale tady píší č.vrutu 14441----4,5 X 40 a hmoždinky v tom se nevyznám,mohla bych opsat nějaká čísla...Mně jako laikovi,se ty šrouby nezdají dostatečné,podotýkám,že příjdou 2 na jednu gonzoly..Mohu se prosím vás ještě s někým poradit?Opravdu všem jinak moc díky.

Nevíme jakou máte zeď a jak vypadají ty konzole, ale budu předpokládat plnou cihlu. Pokud to má být na vruty a hmoždínky, tak samozřejmě 40 mm je na nic. volil bych minimálně 100 mm. Také samozřejmě potřebujete vrtačku s příklepem.

hodnocení

Dobrý den,díky za reakci.No je to panelový dům,cihly ne.Nevím si rady jaké.také na gonzore jsou docela malé dírky,ale zvětšit by měly jit.

hodnocení

Ta gonzole je široká 2 cm,ted dirka je cca 5 mm a ještě k tomu od kraje plátu asi 4mm,takže zvětšovat až tak nejde.Jen druhý otvor je na prostředku z těch 2 cm.Tak snad jestli jsou šrouby dlouhé,ale zároven tedy takhle slabé.děkuji

Tak do panelu tak dlouhé být nemusí. Chtělo by to fotku těch konzolí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]