Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování aut a vraků za plotem

Od: suzaniela* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.Můžete mi prosím poradit ,co mám dělat v této situlaci...Mám ohraničený pozemek s rekr. ob. v prostředku vesnice u silnice.Můj soused od naproti neustále parkuje za mím plotem ,mezi silnicí a plotem jsou zhruba 2m. zatravněné plochy ( tuto zatrav. plochu mají všichni sousedi kolem silnice ). Soused neustále opravuje auta ( kšeftuje s nima,ale jako soukr.osoba ) tak tu mám před zahradou a barákem neustále alespoň 3 auta ( vraky ) v terých se neustále někdo hrabe.Několikrát jsem ho prosila aby si je parkoval u sebe před domem,ale to by si zničil svou trávu ...kterou nám již zničil a vyjezdil tam brázdy!Vrchol byl,když si v zimě přivezl náklaďák štěrku a tuto plochu zpenil,aby se mu lépe parkovalo! Nejdřív jsem se to snažila řešit domluvou,ale nic.Pak jsem zaslala dopis na měst.úřad, kde jsem jim popsala situlaci a kopii dopisu jsem jim i odeslala na email i s fotkama...né že by starosta nechodil denně kolem.Ale odpovědi jsem se nedočkala.Tak jsem vzala hrábě,pozemek jsem vyčistila od štěrku ,dala jsem na okraje malé kameny a chystala jsem osít trávou ,ale soused byl rychlejší! hned tam zaparkoval další auta!Hádka byla na světě ,ale auta tam parkují dál!Nechci dělat žádné dusno...docela mě to mrzí,ale srážka s blbcem je...Řešit to přes úřady se mi moc nechce...ráda by jsem zachovala alespoň trochu dobré sousedské vztahy,ale asi to jinak nepůjde že?Napadlo mě tam dát kameny velké...aby se tam auto nedostalo,ale nebudou pak honit po úřadech mě?

Ještě mě tento soused obtěžuje tím,že jeho psi neustále chodí dělat potřebu na můj pozemek...mám nízký plot ...130cm který jejich psi přeskočí.( ovčák a chrt ) nejsou agrsivní..spíš se bojí.Mám také psa naštěstí je bezproblémová,ale mám ji vychovanou tak,že chodí dělat velkou potřebu dozadu na zahradu tak nenarážím kolem domu na hromádky :) Bohužel narážím na hromady od soused. psů a to přímo u domu.

Ach jo.Děkuji za případné rady a nápady jak toto řešit.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkuste se znova obrátit na obecní úřad. Máte možnost vznést stížnost na toho opraváře, máte možnost opakovaně žádat obec o zjednání nápravy, máte možnost stížnosti na obec ve věci neřešení vaší žádosti o zjednání pořádku, máte možnost stížnosti na nadřízený orgán vašeho obecního úřadu. Pokud to chcete dořešit, nezbývá Vám jen dodržet regule a věc řešit oficiální cestou. Napište doporučený dopis sousedovi, ve kterém ho požádejte o odstranění vraků nebo těch aut. Požádejte ho, aby svojí skládkou Vám nebránil užívání veřejné zeleně a aby se v budoucnosti zdržel poškozování veřejné zeleně jejím pojížděním auty, rozjížděním bláta, navážením štěrku. Potřebujete mít písemný doklad o tom, že jste ho upozornili. Pokud nebude reagovat, kopii upozornění souseda zašlete znova na obec s opětovnou žádostí o nápravu. Plus fotografie pěkných trávníčků a zničené zeleně a pod. Pokud nedostanete do zákonné lhůty odpověď obecního úřadu, reklamujte s tím, že kopii nevyřízené žádosti zasíláte na vědomí nadřízenému úřadu. Máte možnost zůčastnit se jednání zastupitelství obce, kde vzneste dotaz, jaký poplatek platí obci soused za zábor veřejného prostranství. V každém zastupitelském zboru se najde někdo, kdo je na peníze, myslím tím jak je pro obec získat, a ten bude na Vaší straně a začne do toho vrtat. A "kecat " do toho můžete, jste uživatelem nehnutelnosti, platíte daně obci, máte povinnosti i práva! Musíte vydržet, než ztratí trpělivost (nebo pohodlnost) ten, kdo řídí obec.
Zkuste operovat i § 27 zákona o silničním provozu : (1) Řidič nesmí zastavit a stát
r) na silniční vegetaci, pokud to není povoleno místní úpravou provozu na pozemní komunikaci,

Oko za oko, i to je jedna možnost, parkujte svým autem na "jeho" trávníku, nechte mu ho poorat nějakým náklaďákem... zavolejte si na návštěvu na víkend aspoň dva tři dvojmetrové nebojácné kamarády, ať zaparkují s autami u něj, jak do nich vyskočí, oni mu to vysvětlí...případně jeho vraky přesunou na jeho stranu... a to ale nedořeší problém, je to jen slabá psychická úleva, ty mně, já tobě. Nedoporučuji.

Veřejným prostranstvím jsou všechna náměstí, ulice, tržiště, chodníky, veřejná zeleň, parky a další prostory přístupné každému bez omezení, tedy sloužící obecnému užívání, a to bez ohledu na vlastnictví k tomuto prostoru (dle zákona č. 128/2000 Sb., hlava I, díl 4, § 28-34), ve znění pozdějších změn

ZÁBOR VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ
K záboru veřejného prostranství dochází tehdy, je-li na místní komunikaci (vozovce, chodníku, silniční zeleni) umístěna skládka stavebního nebo jiného materiálu, postaveno lešení, či je-li veřejné prostranství využito jakýmkoliv jiným způsobem, než k jakému je určeno.

Nachází-li se zábor na místní komunikaci nebo její součásti, je třeba povolení silničního správního úřadu, kterým je pro místní komunikace odbor dopravy MÚ.

Srážka s blbcem... a sousedské vztahy... o tom už tu bylo mnoho popsáno

doplněno 03.05.10 08:34:

pro topka
Pokud to místo nemá vyhrazené a označené, že je tam Parkoviště Rezervé a jeho ŠPZ na dodatkové tabulce, je tam možnost zastavit pro každého.
Nehádejte se s ním, zavřete mu dveře s úsměvem před nosem s tím, že s hulvátem se nebavíte...
Když bude vyskakovat, každé jeho uřvané "jednání" s vámi nahrávejte na mobil... buď se sklidní, nebo budete mít důkaz k dalšímu projednávání. Ale dopředu ho upozorněte na to, že si ho budete nahrávat.
Studenty usměrňovat na parkování před domem, neustupovat..Když bude volat odtahovku bez důvodu, zaplatí za příjezd policie , pokud opravdu neoprávněně odtáhnou, zaplatí náklady za odtažení, ztrátu času při vybavování vrácení a případnou ušlou mzdu. Když je takový nervák, ať ho porazí...

Dva příklady použití Trestního zákona:

§ 197a
(1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu,...

§ 202 Výtržnictví
(1) Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti ...

doplněno 03.05.10 09:20:

pokud zablokuje svým autem auto návštěvníka, porušil zákon, okamžitě volat policii, pokuta nebo odtažení ho naučí držet ...a móresům.

sami nesmíte označit parkovací místa vodorovným nebo svislým značením parkoviště, ale cedule na stěně domu žádáme řidiče o ohleduplné parkování kolmo na dům by mohla pomoci.

suzaniela*
hodnocení

Dobrý den.Moc děkuji všem za rady :) O víkendu jsem pána opět slušně poprosila,zda by si auta nemohl dát jinam a vysmál se mi do tváře.Opravdu to nejde jinak řešit,než přes úřady...zůčastním se další schůze zastup. obce, napíšu dopisy atd..Mám značnou podporu i jiných sousedů...tento pán dělá problémy i ostatním.Jen doufám,že se nebude mstít...snad nespadnu do ještě větších problémů ( dozvěděla jsem se že bere drogy proto je jeho jednání nepředpokladatelné ) No situlace je dost nepříjemná,ale už se někdo musí postavit tomuto jednání.A sousedskou podporu mám velkou :) Takže ještě jednou děkuji všem a přeji co nejméně srážek s blbci :) Hezký den.

celp*
hodnocení

1x

Zeptejte se na odboru životního prostředí kam se poděl zákon o ekologické likvidaci autovraků, se kterým se neustále všichni ohání.

suzaniela*
hodnocení

Problém je ,že on ty vraky opravuje či co to dělá.Taky to nechci řešit po zlém ve smyslu nějak ho poškozovat...bojím se že by mi to vracel..jak jsem již psala mám psa a na tom by se případně mohl pomstít...napadá mě hodně způsobů a po pravdě bojím se, a chci se tomu vyhnout.Když tam dám velké kameny,tak je s klidem přendá ( jako ty malé ) a dát tam opravdu hodně velké kameny nechci...to by vypadalo hrozně...celá ulice je upravená,krásné trávníčky před ploty.Stromy vysázet nemůžu, páč je to obece.Vyhláška byla projednávána před rokem,ale kde nic tu nic.Chtěla jsem jít na schůzi zastupitelstva,ale nevím zda...do toho můžu kecat...když nejsem trvale z obce.

A co se plotu týká...bylo by to dost problematické ...zvíšit ho a proč by jsem to dělala? Máme ho pouhých 10 let a je krásný nikdy nebyl problém..jen jemu stále běhají psi po vsi..kolikrát tu kličkují mezi auty co projíždějí...jen čekám kdy se stane nějaké neštěstí.

kejki

Zdá se mi podivné, že by psi přeskakovali za účelem dělání ee, spíš jestli vám to tam nehodí lopatou. Tady je to v ulici za rohem podobné, před svým domem mají trubkové sloupky a řetěz, živý plot a auto strčí pod okno sousedovi.

Na veřejnou schůzi samozřejmě můžete a můžete i žádat nějakou nápravu. Ale ona ani obec nic moc nezmůže.

myse*
hodnocení

0x

plot zvýšit, aby psi nepřeskakovali.

s kameny souhlasím, problém je, že je klidně dá pryč...

do trávy rozsypat kramle - párkrát si píchne pneumatiku a bude parkovat jinde...

zasadit stromy...

víc mě nenapadá - je to děs běs s takovými sousedy, vůbec vám to nezávidím.

Problém je, že v chalupě nebydlíte stále -ale jenom o víkendech, tak na to hřeší.

zkuste ještě pohledat na stránkách obce, jestli nemají vyhlášku (u nás je) o parkování vozidel na obecním pozemku...

jabraka*
hodnocení

0x

U nás byla sitace,kde jeden poloblázen střádal na svém pozemku vraky.Stovky aut nahromaděné na sobě a když už neměl místo,tak je začal ukládat podél silnice.Za to i dostal pokutu od obce,ale řekl,že je to sbírka starých aut(cha-cha-)a nic se nedělo.

Až se najednou asi někdo namíchnul a hodili mu tam flašku s hořlavinou,celý den to hasiči hasili.A už je to uklizeno.On vzápětí odešel k Pánu a tak to dědici prodali a je tam teď pořádek.S to flaškou to není rada!?

JABRAKA

arakain77*
hodnocení

0x

Není náhodou vyhláška, že nesmí na veřejných prostorách vraky parkovat?Ani u silnice na obecním pozemku.Zeptejte se nějakého městského policajta.Ten by to měl vědět určitě.Já bych ho upozornil max.dvakrát a nechal bych mu je odtáhnout.Pokud by mi cizí pes vlezl na pozemek_OPLOCENÝ,tak ten pes má smůlu.Šel by na sváteční stůl pro kamarády bez domova.By jste si ani nestačili všimnout,že zmizel.

topka*
hodnocení

0x

Ach jo, docela mě zaujalo, jak si navozil štěrk, aby se mu lépe parkovalo. Mám také podobný problém. Před naším domem /obecní byty/ si můj soused navezl kdysi štěrk, aby se mu lépe parkovalo. Má dvě auta. Protože za mnou jezdí studenti na angličtinu, začal je napadat, že mají parkovat jinde. Tak jsem je začala předem upozorňovat, aby parkovali dál od domu. Jaké bylo mé překvapení když si na mě minulý týden zazvonil a začal rovnou řvát,že "ten Nisan nechá odtáhnout". Řekla jsem jen jo, vyřídím to. Bylo to přitom dopoledne a všude bylo spousta místa. Navíc ti studenti přijedou jen na jednu hodinu... Od té doby se podobný akcident už udál 3x. Naposledny dnes, kdy zablokoval sousedovi návštěvu evidentně omylem, protože jeden můj student má podobné auto. Tentokrát přijel student ve stařičkém křápu a parkoval dál od domu, takže se spletl... Co s ním? Sousedka šla nejdřív zaklepat na mě, abych uvolnila cestu jejich návštěvě a pak k tomu uzurpátorovi. Tak jsem mu řekla ať si příště zjistí, čí je to auto. Začal řvát, že si zaplatil parkování svými penězi /to asi ten štěrk/ ach jo. Jsem z toho akorát na infarkt. Poraďte také... Umíte-li. Nechci se s ním hádat.

knopka*

A jak to máte?Myslím společný vchod nebo si navozil před svůj vchod?

topka*

Máme všichni jeden společný vchod a je zde 8 bytů. Proti domu je otevřené prostranství. Takže parkovat je kde. Problém je, když návštěva neznalá poměrů zaparkuje podél domu. Hned jim jde vynadat nebo je zablokuje. Já auto nemám, ale štve mě, že takhle buzeruje.Tvrdí, že je to jeho majetek, což není a hlavně co má co zvonit a řvát na mě?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]