Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
omylem jsem obarvila várku prádla (utěrky a ručníky) narůžovo nevadí, když uschnou? mám je držet vlhké, dokud nezajdu v pondělí koupit hypermangan? Prý pár kapek spolu s jádrovým mýdlem pomáhá odstranit novou barvu.
Původně bílé utěrky prostě vybělím, ale co s ručníky co byly původně šedé a modré to nevím, nyní jsou do růžova/do fialova.
Díky moc za odpověď a jakékoli další rady a zkušenosti! Stalo se mi poprvé.
Jejda! Hypermangan určitě ne, to tedy čtu prvně. Ale v DM, nebo Tetě mají od Dr.Beckmann ubrousky, nebo přímo odbarvovač pro omylem obarvené prádlo tetadrogerie.cz/...
Tady jsem si přečetla hypermangan a taky mě to rozhodilo :D "manganistan draselný, jindy nazývaný hypermangan"
dudlu.cz/...
myaustria.cz/...
Nepíšete, jestli jste prádlo obarvila barvou na prádlo omylem místo jinéhoprádla, nebo se prádlo obarvylo barvou puštěnou z jiného prádla. V 1. případě máte smůlu, ty barvy jsou kvalitní a hned tak něčím nepustí. V 2. případě je určitá naděje, že se to časem vypere.
Pokud použijete hypermangan, očekávejte výsledek v podobě prádla flekatého, středně hnědého.
Hypermangan? To si tedy nejsem jistá. Co ten má s barvou společného? Naopak si myslím, že on obarví narůžovo sám. Já bych nejspíše, namočila prádlo v kyblíku do kyseliny citronové, do citronky. To by mělo barvu "vyžrat". Ale příliš bych si s tím hlavu nelámala. Po několika vypráních nevhodná barva pustí sama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.