Turbokotel thermona funguje na ohrev body pro otopnou soustavu, ale TUV nekdy neohriva vubec, nekdy malo a nekdy normalne, jeste se mi nepodarilo vysledovat souvislost. Nevite, co by a pricinou tohoto problemu?
Podíval bych se po čidlech elektroniky jestli jsou na svém místě a nejsou zanešená, další odvzdušnit systém a případně dotlakovat expanzní nádobu, pokud je elektronika starší než deset-patnáct let, můžou být "načaté" elektrolytické kondenzátory v ovládací elektronice.
Taky mám turbo Thermonu s průtokovým přímým ohřevem a měl jsem problém se snímačem průtoku, je to mechanická vrtulka a po čase se zanese hřídelka a netočí se volně, tedy je potřeba čímdál větší průtok, aby kotel začal ohřívat. Dá se rozdělat a vyčistit. U mě to zabralo cca na dva roky a nedávno jsem čistil zase.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.