Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protéká roháček geberit 2003

Od: al odpovědí: 10 změna:
zdravím všechny, zjistil jsem, že propouští opletená hadice uvnitř nádržky, tu jsem vyměnil, ale bohužel začal protékat roháček skrz uzavírací šroub, je to ještě typ s vnitřním imbusem na vřetenu, bohužel nejde vůbec povolit, mé otázky jsou, nemá otočený závit?, tedy naopak utahuji, stačí vyměnit vřeteno s těsněním?, obávám se, že výměna roháčku není reálná-nedostanu se za nádržku, díky za odpovědi
Protéká roháček geberit 2003
Protéká roháček geberit 2003 #2
Protéká roháček geberit 2003 #3

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dej i komplexní fotku. Detail kapajícího roháčku z 5cm nic moc neřekne o tom, jak je složitá výměna. Opačný závit má tuším jen plyn.

al
24.02.23 00:45
hodnocení

doplněno

Díky, vidím mosaz, o-kroužek... to by mohlo opatrně jít

Zde odkaz na vřetena ventilů.

google.com/...

hodnocení

0x
Nasel jsem instruktazni video na novejsi typ uzaviraciho rohacku. Opravdu by tam mohl byt levy zavit.

al
hodnocení

ano díky, též jsem viděl tak si říkám, že by obrácený závit mohl být i zde, ale vypadá to zatuhlé, bojoval jsem i s "připečenou" hadicí, co jsem viděl na videích, roháček se protahuje z venku za nádržkou, nechce se mi věřit, že to nepůjde vyměnit zevnitř, spíš se modlím, aby šlo
Cely rohacek nemusite menit , jen vysroubovat vreteno, ktere vymenite
triker.cz/...
al
hodnocení

okey, no pokud se mi ho podaří povolit, nechce se to hnout. diky
tomasyno
09.07.23 21:42

.

tomasyno
hodnocení

0x

Zdravím, mám stejný problém s rohovým ventilom :)

Tiež to už riešim druhý deň, preteká mi skrz vnútornú matku :-/

Nevyriešil som to nijak, skôr svojpomocne :D Do závitu som nalial trochu tekutého teflonoveho tesnenia a zakrutil zavitom. Za 24 hodin prestalo pretekať, vytesnil som to. Ventil sám o sebe nepotrebujem, keď mi treba zastavím vodu centrálne. Nie na geberite. Tiež mam geberit r. 2002 a začalo sa už všetko kaziť. 20 rokov je hold 20 rokov. Hadicu som skúšal tiež vybrať, ale je zapečená ako prasa. Tak som ju nechal tam, zatiaľ netečie. Skôr než som vytesnil ten závit zvnútra, tak som skúšal vytočiť to vreteno a je zatuhnuté teda fest.

Chcem sa opýtať, podarilo sa Vám to vytočiť von? Ak áno, ako? :D P.S.: Ešte som mal problém, že som neskôr zistil, že závit je opačný, Až na druhý deň som zistil, že treba vytáčať v smere hodinových ručičiek. Pokiaľ mi netečie ten roháčik, tak to neriešim, ale som zvedavý, ako sa vám podarilo to vytočiť von a vymeniť ho :) Mám náhradný už, no zatiaľ to nechávam tak, keď to je dobre ;)

vj
hodnocení

0x

Zdravim,

stejny problem, vytocit ven (POZOR opacny zavit). Jen jsem promazl O krouzek ( zadny z me sady nesedel) a nasruboval zpet. Pouzil jsem 8 imbus nastavec a racnu. Slo to pekne ven. Zrejme budu muset koupit do zasoby nahradni vreteno.

VJ

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma geberit protéká
Otázky na téma proteka geberit

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]