Nejste přihlášen/a.
Zbytočne sa čertite, bez dopasovania to nejde spraviť. Podľa obrázku nik presne nevie,čo je ako tam spravené a ako to dopasovať. Pokiaľ to nedokáže spraviť,tak si zavolajte inštalatéra a za prácu a materiál mu zaplaťte. Praktický nie je vidieť,čo je za doskou kuchnickej linky,či tam nie je kolienko a odpad je nižšie.
No a na druhý deň budete sem vypisovať,že vám to smrdí alebo neodteka.
Ďakujeme za správu. Otázka je aká? Môj tip je, že chcete zapojiť myčku. Vzhľadom k tomu, že pripojovacie odpadové potrubie vyzerá byť dostupné ,tak možno najjednoduchšie bude odtiahnuť skrinku, odpadovú trubku skrátiť, vybrúsiť na nej konus, napatlať nejakým lubrikantom (saponát, šampón, indulona) a odrezaný kus nahradiť nátrubkom HTU, kolenom HTB alebo pripojovacím kolenom HTSW, vhodnou manžetou HTGM a predĺžením zo sifónu.
Koupit sifon o těch 5 cm kratší - beze srandy, tohle jsem řešil asi před rokem a přesně tomuhle sifonu přebývalo pár centimetrů, tak jsem koupil jiný, který nemá ten závit u výlevky a je to akorát. Předtím tam byl sifon natažený na maximum, trubka v něm byla jen na kousku (někdo to přehnal s výškou umyvadla nad podlahou, ale to se hodilo, jen mě překvapilo, že ani tolik prostoru nestačí).
Něco jako tento: hornbach.cz/... to že tam nešla výlevka nevadilo, nechal jsem tam starou plastovou.
Druhá možnost je koupit flexibilní sifon tvaru U (takový chobot či husí krk), s tím určitě nebude problém, protože ten se přizpůsobí. Ale nějak to nemůžu najít, vím, že jsem na něj v regálu koukal ale vzpomněl jsem si, jak jeden rok na dovolené byl každou chvíli vypadnutý a na zemi špína z něj (zase se dobře čistil). Jedním koncem ho přišroubujete k tomu, co tam už máte, druhý půjde to trubky.
Husi krk, do neho vrtat diru a lepit tam nejakou odbocku pro mycku je totalni prasarna. Bud ohleduplny k ostatnim sousedum, pokud jsou pod Tebou nejaci. Tebe to nezajima, byt neni Tvuj, ale muzes vytopit byt nekoho pod Tebou, kdo si ho pracne opravil. Pokud to je v dome, nebo nemas pripadne koho vytopit, dej si tam klidne kybl.
Ocividne sam vis, co mas delat. Nozikem uriznes, vrtackem vyvrtas. Tak co teda zadas zde, na poradne? Ja mam radu. Sundat ty zada skrinky a podivat se, jak to tam vypada a udelat to jako clovek. Ne jako patlal a matlal. Furt pises o vodovzdornem lepidle. Napadlo Te, ze ta voda z mycky muze byt taky horka? Ve drezu pri cedeni brambor dokonce varici? Nevymyslej alternativni chujoviny a udelej to trosku normalne.
Uz to tu riesite dva tyzdne, zjavne vam to teda samemu nejde, instalater to ma za dve hodky hotove.
V prvom rade mate zly sifon, kupte iny, ktory ma pripojenie umyvacky / pracky riesene vyskovo inak. Napojit sa na stare 50mm lepene PVC nie je problem, staci HT presuvka.
Samozrejme, na kazdy rozmer je v HT systeme presuvka. Vy mate obe rury vonkajsi priemer 50, tesni to gumicka po obvode, ziadne lepenie nie je nutne.
tak když kouknu tady, google.com/...
tak najdu tak krátký sifon že se divím proč to nejde,, no bude se muset kombinovat, s tím počítej..
stačilo zadat nejkratší sifon dřezový..
no tak budeš muset kopit vsuvku na myčku, nabo kombinovat 2 sifony, ale že by to nešlo, to nějak neznám..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.