Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpadní trubka - starý systém nesedí na sifon?

Od: romans odpovědí: 15 změna:
Dobrý den již jsem zde psal ale napsal jsem dotaz špatně,bylo tam příliš zbytečných informací a hlavně jsem se nedozvěděl řešení. Jde o to že starý sifon byl bez připojení na myčku (připojení hned pod to závit na sifon a je to minimálně o 5 cm níže) tudíž když jsem chtěl vyměnit normální dřezový sifon za jiný s připojením na myčku odpadní trubka ze zdi je výše, takže bych musel tam napasovat nějaký husí krk nebo něco podobného. Opravdu nebudu překopávat starý systém na nový, tento byt není můj. Vím že odpad se může trochu ucpávat a smrdět ale nevadí. Další věc je že starý systém má vnější rozměr i s pláštěm trubky 50mm , vnitřní 45mm. Trubky jsou lepené takže nejdou rozebrat a to černé na trubce je páska zřejmě oprava trubky. Když tam byl normální sifon tak to bylo s trubkou tak tak , odpadní trubka byla mírně dolů než nahoru ale fungovalo to, nějaký spád asi nikoho nezajímal a netrápil. *zed*
Odpadní trubka - starý systém nesedí na sifon?
Odpadní trubka - starý systém nesedí na sifon? #2
Odpadní trubka - starý systém nesedí na sifon? #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zbytočne sa čertite, bez dopasovania to nejde spraviť. Podľa obrázku nik presne nevie,čo je ako tam spravené a ako to dopasovať. Pokiaľ to nedokáže spraviť,tak si zavolajte inštalatéra a za prácu a materiál mu zaplaťte. Praktický nie je vidieť,čo je za doskou kuchnickej linky,či tam nie je kolienko a odpad je nižšie.

doplněno 22.02.23 16:57:

No a na druhý deň budete sem vypisovať,že vám to smrdí alebo neodteka.

romans
hodnocení

Ale já nechci a nebudu předělávat trubky i když by to nebylo až tak drahé, chci pouze nějaký husí krk nebo mezikus. Klidně husí krk který zadělám chemoprenovym či voděodolným lepidlem a kašlu na to. Hlavně ať to odtíká a více mě nezajímá. Sifon má vnější průměr 50, vnitřní 40 a odpad má vnější 50 a vnitřní 45

hodnocení

0x

Ďakujeme za správu. Otázka je aká? Môj tip je, že chcete zapojiť myčku. Vzhľadom k tomu, že pripojovacie odpadové potrubie vyzerá byť dostupné ,tak možno najjednoduchšie bude odtiahnuť skrinku, odpadovú trubku skrátiť, vybrúsiť na nej konus, napatlať nejakým lubrikantom (saponát, šampón, indulona) a odrezaný kus nahradiť nátrubkom HTU, kolenom HTB alebo pripojovacím kolenom HTSW, vhodnou manžetou HTGM a predĺžením zo sifónu.

ml1
hodnocení

0x

Koupit sifon o těch 5 cm kratší - beze srandy, tohle jsem řešil asi před rokem a přesně tomuhle sifonu přebývalo pár centimetrů, tak jsem koupil jiný, který nemá ten závit u výlevky a je to akorát. Předtím tam byl sifon natažený na maximum, trubka v něm byla jen na kousku (někdo to přehnal s výškou umyvadla nad podlahou, ale to se hodilo, jen mě překvapilo, že ani tolik prostoru nestačí).

Něco jako tento: hornbach.cz/... to že tam nešla výlevka nevadilo, nechal jsem tam starou plastovou.

Druhá možnost je koupit flexibilní sifon tvaru U (takový chobot či husí krk), s tím určitě nebude problém, protože ten se přizpůsobí. Ale nějak to nemůžu najít, vím, že jsem na něj v regálu koukal ale vzpomněl jsem si, jak jeden rok na dovolené byl každou chvíli vypadnutý a na zemi špína z něj (zase se dobře čistil). Jedním koncem ho přišroubujete k tomu, co tam už máte, druhý půjde to trubky.

romans
hodnocení

@ml1 ten flexibilní sifon by bylo asi úplně nejlepší a nejlevnější řešení ale zase tam není připojení na myčku. Jedině že bych na hulváta tam vyvrtal díru někde a lepidlem a nějakým tmelem bych tam dal tu odbočku. Protože přesně jak píšete hromada místa ale ne nemohl to dát prostě o 15cm níže dal by tam koleno které bych akorát vyhodil a pohoda. *zed*
petrovic

Husi krk, do neho vrtat diru a lepit tam nejakou odbocku pro mycku je totalni prasarna. Bud ohleduplny k ostatnim sousedum, pokud jsou pod Tebou nejaci. Tebe to nezajima, byt neni Tvuj, ale muzes vytopit byt nekoho pod Tebou, kdo si ho pracne opravil. Pokud to je v dome, nebo nemas pripadne koho vytopit, dej si tam klidne kybl.

romans
hodnocení

@petrovic uříznu nožíkem odbočku změřím venkovní průměr, vezmu o 2mmm větší vrták a udělám díru přesně na míru. Z vrchu (přímo nad díru jen ať se to trochu roztáhne) malinkatý řez ať to jde prostrčit a celé to zakrýt chemoprenovym lepidlem a oddělal bys to max kladivem nebo nožem a nebo by jsi rozerval husí krk. Když nemáš radu a nemáš jak pomoct tak nepiš, není důvod abych kohokoliv vytopil.
petrovic

Ocividne sam vis, co mas delat. Nozikem uriznes, vrtackem vyvrtas. Tak co teda zadas zde, na poradne? Ja mam radu. Sundat ty zada skrinky a podivat se, jak to tam vypada a udelat to jako clovek. Ne jako patlal a matlal. Furt pises o vodovzdornem lepidle. Napadlo Te, ze ta voda z mycky muze byt taky horka? Ve drezu pri cedeni brambor dokonce varici? Nevymyslej alternativni chujoviny a udelej to trosku normalne.

hodnocení

0x

Uz to tu riesite dva tyzdne, zjavne vam to teda samemu nejde, instalater to ma za dve hodky hotove.

V prvom rade mate zly sifon, kupte iny, ktory ma pripojenie umyvacky / pracky riesene vyskovo inak. Napojit sa na stare 50mm lepene PVC nie je problem, staci HT presuvka.

romans
hodnocení

@Peter a existuje vůbec přechodka PVC 50/50 HT? Já našel akorát 63/50 a 75/63 to je vše moc velké. Hlavně pokud najdu menší a kratší sifon tak by stačilo akorát těsnění a nalepit ho tam ať se tam zasekne. Tak byl řešen starý sifon bez odbočky. Tenhle špatný sifon má vnější 50 a vnitřní 40.

Samozrejme, na kazdy rozmer je v HT systeme presuvka. Vy mate obe rury vonkajsi priemer 50, tesni to gumicka po obvode, ziadne lepenie nie je nutne.

romans
hodnocení

@peter ok tak díky moc zkusím kratší sifon a nějak to tam napasovat a dám zítra vědět, snad to půjde bez nějakých přechodek a redukcí.

111®
hodnocení

0x

tak když kouknu tady, google.com/...

tak najdu tak krátký sifon že se divím proč to nejde,, no bude se muset kombinovat, s tím počítej..

stačilo zadat nejkratší sifon dřezový..

romans
hodnocení

Ale já to měním jen kvůli MYČKY a staré těsnění už bylo poškozené tak to netěsnilo. Kdybych tam nechtěl myčku tak jen vyměním těsnění.

111®
hodnocení

0x

no tak budeš muset kopit vsuvku na myčku, nabo kombinovat 2 sifony, ale že by to nešlo, to nějak neznám..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]