Nejste přihlášen/a.
Do zděného otvoru chci zabudovat SDK příčku. SDK spolu se zdí vytvoří jednu plochu. Jak správně ošetřit přechod SDK-zeď aby nepraskal? Určitě bych dal na přechod skelnou pásku. Samozřejmě ze zdi bych v místě aplikace pásky otloukl štuk. Je otázkou jestli pásku zapravit do sádrového tmelu nebo tam dát lepidlo a pak přes lepidlo až tmel.
Díky za rady
Brambor
přechod zeď-SDK přetáhnout perlinkou s lepidlem...otázkou zůstává proč zděný otvor zaplácávat sádrokartonem a nedozdít...
Viděl jsem po letech Váš postup a bylo to OK, viděl jsem postup i pana Krtka a bylo to OK.
Ale viděl jsei i popraskané spoje, kde bylo vidět obrys starých dveří.
Je důležité, jak se kvalitně udělá práce.
Jak ošetříte plochu SDK, aby byla stejná jako zeď?
no klidně to přetáhnu štukem, ale ten na SDK myslím nepůjde. To bych musel celý sdk přetáhnout lepidlem a pak štuk. Nebo jestli by stačila penetrace + štuk
proč by nešel...mám kamaráda, který si postavil SDK předstěnu v patře RD, aby oddělil chodbu a nemusel tolik vytápět a celou tu SDK příčku/stěnu přetáhl štukem, aby sjednotil povrchy s okolníma stěnama...drží to...není to standardní řešení, ale funguje to
V tom případě bych to udělal takto:
Přechod zeď - sdk bych dal perlinku + lepidlo, přechody mezi sdk deskami bych dal skelnou pásku + tmel a pak bych to celé přetáhnul štukem abych měl stejnou strukturu zeď - sdk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.