Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,ma usazene francouzke okno tri dilne ,250x230,troj sklo.
Pri montazi podlahy nebyly hotove,vyska ciste podlahy bude 20cm
Monteri okno usadily na spalky a navrtaly turbo srouby ktere prosly pres spodni ram do 20cm diry!
Rekli mi at okno ze staran zasaluju a podbetonuji 2cm od spodku okna ,zbytek vypenim!turbosrouby trci asi 13cm takze budou v betonu!
Je to spravny postup?Z venku bych pak dal nejaky polystyren
Podkladový profil okna zaizolujte tepelně dle možností také aspoň z jedné strany.Okno musí stát v každém případě na pevném podkladu,aby nedošlo k posunutí vlivem velké váhy.Klidně udělejte pod oknem tam,kde jsou sloupky okna patky z betonu nebo podložte ytongem a mezeru vyplnte tepelnou izolací.
Podbetonovat az k podkladnimu profilu. Po prahu se bude chodit a pena by se casem proslapala a prah by se prohnul. Osobne mi ale prijde ten Ytong simpatictejsi.
beton se mi tam uplně nelíbí. Akorát bude vodit do bytu zimu.samozřejmě se tomu asi nevyhnete ale šel bych opačnou cestou - maximum izolantu a minimum betonu. Promiňte píšu to jen teoreticky,spíše z toho pohledu,že jsem zaslechl,že právě zde se vytvářejí často tepelné mosty,což je špatný (právě tím masívem betonu). Snad kolegové poradí více. Určitě existuje nějaké vzorové řešení. Já osobně bych tam dal porobetonové tvarovky nebo něco podobného,co hlavně řádně izoluje.To právě beton není.
Mam presne stejne usazene dvere na terasu kejik.papricka.cz/...
Oknaři doporucovali zasalovat a podbetonovat. Pokud by se to podlozilo jen polystyrenem tak se prah casem proslapne.
Ja to udelam presne stejne jako radi kolega nademnou. Vezmu prickovky z porobetonu a na lepidlo to hezky vyzdim.
Zevnitr na to priplacnu polystyren a dobetonuji hotovou podlahu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.