Nejste přihlášen/a.
Hodně vařím na pánvi, dusím, občas smažím,prostě ji opravdu hodně používám. Nikdy do ní nesáhnu něčím kovovým, přesto se časem poškodí. Měla jsem různé, teflonové, granitové, drahé, levné a vždy je to stejné. Máte někdo s nějakou opravdu dobrou zkušenost? Vařím na plynu a dávám občas pod ni plotýnku, ale ne vždy. Dík za radu.
Nejlepší je těžká litinová pánev. WOK je dobrý na zeleninu, masové směsi a pod (prostě spíš dušení), na smažení jedině litina. Hlavně je důležité ji příliš důkladně nemýt, musí být stále trochu mastná. Mám cca 40 let starou pánev z bývalého SSSR, stála 1,7 Rublu (tehdy to bylo 17.-Kčs) a lepší pánev jsem za ta léta neviděl.
Já mám různé,,litinové-letité, teflonové od Tescomy, obyčejnou WOK asi za 2stovky kdysi z Globusu, tu používám na různé směsi, nebo třeba obalovaný květák, masové kuličky, vlastně místo friťáku, který jsem vyhodila.
Potom mám elektrickou na chalupě a i doma jednu okay.cz/... tu si nemohu vynachválit, když potřebuji, aby to byl fičák a nestála jsem u toho půl dne- třeba bramboráky...
Kleštičky mám kovové, žádnou jsem zatím nezrasovala
Těžko radit, asi je to spíš o náhodě.
Když jsem byla mladá a měla hluboko do kapsy, měla jsem to také tak. Dnes mám pánve 4 a každou používám na něco jiného. Vlastně 5, mám i takovou maličkou, akorát na sázené vejce. 1 je velice kvalitní, dělám na ni palačinky. A ty ostatní jsou z Ikea a když doslouží, není mi líto za 150 kč koupit novou.
Můžu nevyžíádanou radu? Nikdy nepokládejte horkou pánev na studený podklad, nikdy do ní nenapouštějte studenou vodu. Materiál nestíhá reagovat a ničí se. Vyboulí se dno nebo povrchová vrstva ztrácí své vlastnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.