Zdravím potřeboval bych poradit.od 13 let co táta odešel,jsem topil v kotli na tuhá paliva v bytovém domě.pak kamna v domě na jiných kotlích a přítelkyně má kombinovaný kotel na ohřev vody v bojleru a tvrdí mi že se v něm zatápí tak že :dá velké kusy dřeva pak menší kusy,pepo třísky větší kusy a velké dřevo a že dole to má být úplně zavřené dvířka oboje a nahoře okénko otevřené.ja topím tak že začnu triskami pak trochu větší až k velkým kusům nahoře mám okénko zavřené a dole mám jen okénko otevřené aby to tolik nekouřilo.a furt mi tvrdí že zatapim špatně...díky za radu
až na to, že ten dotaz je na hlavu náročný, máš asi na mysli zapalování spodní a zapalování horní, obé se používá, akorát to nevíš a pak to neumíš pojmenovat: Oboje je správně..nevím jak je to s okýnkem to doplní jiní..
Zmatený dotaz a není kotel jako kotel.. ale z tvého popisu ty topis prohorivanim ona odhorivanim resp.neco mezi. Obecně, odhorivani je lepsi. Napoví barva kouře a přesně to řekne složení spalin (obsah CO atd.,ono i když to necoudi jak mašina tak to ještě neznamená že spaluje dokonale)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.