Nejste přihlášen/a.
Nikdy neříkej nikdy!
Záleží jaké dveře s jakou zárubní a v jak tlusté zdi! Klasicky v příčce cca 10cm tlusté bych nechal dveře, dal vatu patřičnétl z onou stran a zakryl SDK spáry pak skelnou páskou a přetlelit apk celou stěnu obílit (vymalovat dle potřeby) Pokud v tlusté zdi a fošnová zárubeň tak asi vybourat a z pbou stran dle tl. zdiva vyzdít ytongy a mezi to klidně zase vatu,přes nově vyzděné přeperlinkovat a finální stěrka nebo štuk. Variant dle možností a schopností milion pět!
Něco nejjednodušíího?
Udělám to z jedné strany, co si mám přesně koupit? Co mám dát na tu jednu stranu a jak zakrýt mezery mezi dveřmi a zárubní? Je mi jedno jak to bude vypadat, protože je přes to záclona.
Takže čím zakrýt mezeri mezi zárubní a dveřmi? - Silikon+tesnění dveří?
Co nalepit na dveře? Akustická pěna?
Dejte dobré foto , jak už žádal p.MilanC, z obou stran ať se to dá vyhdnotit včetně minimálně tl.stěny!
Např v panelových zdech se dá hezky na pěnu vlepit SDK a pak jen spáry přejít páskou a tmelem s přebroušením a je hotovo raz dva! (takto jsem to z jedné strany "zazdil" sousedovi pode mou, tedy bez zvuk izolace.)
Vypadá to že to jsou a) obložky na původní kovové zárubni b) nebo celé obložky.
V obou případech vysadit dveře, a zdemontovat obložky (pokud opatrně a nerozštípou se , dají se použít podruhé na jiné místo) a dle toho -pokud kovové tak na záruneň pěnou nalepit SDK (lze i pojistit vruty do zárubně) z druhé strany totéž a mezi klidně vatu- finálka stačí jen přes spáry pásku (perlinkovou či sklenou) a célé řetmelit , přebrousit a výmalba-pokud jsou to obložky tak dle tl zdi (odhad je že je to "kandka)tak cca 12 cihel (ytong příslušné tl -7,5cm nebo 10cm) za předpokladu že jde o osmdesátky dveře (ytong je 60X25cm ) první do lepidla a dalšíklidně pěnou . celé pak přeperlinkovat (stěrka lepidlo-perlinka -ale je nutno cca 15cm staré stěny okolo otvoru oškrábat pro srovnání stěny.Poté pak štuk, sdk stěrka...toto je trochu náročnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.