Dobrý den, koupil jsem si novou matraci do postele 90x200. Měl jsem tam rošt, který měl mezery mezi laťkama okolo 7-8cm a prý by se matrace ničila. Vytrhal jsem tedy sponky co držely spojovací provázek s laťkamami a mezery zmenšil na 4.5cm, doporučeno mi bylo max. 4-5cm. Jenže chybělo mi pak pár latěk a tak jsem na půdě našel nějaké laťky ze starého roštu, které jsou sice širší a nižší, ale podložil jsem je kouskama dřeva aby byly stejně vysoko a přidal je do roštu sponkama. Může to tak být opraveno nebo máte k tomu nějakou připomínku? Děkuju
Je to v pohodě, i bez podkládání by případný mírný tloušťkový rozdíl absorbovala matrace.
Jen malá poznámka - nezapomeňte přišroubovat ty krajní latě. Kdysi jsem si takhle sedl v hotelu na postel, kde ty latě byly navolno, shrnuly se a už jsem letěl dolů
Je pravdou, že nejen jistá příjemná, častá a intenzivní činnost by mohla deformovat a poškodit matraci. Výrobce proto hrany latěk, lamel většinou upraví, zakulatí. Je také možné na celý rošt položit třeba sololit, (ještě lépe tzv.akulit, to je sololit po celé ploše pravidelně děrovaný) nebo koberec, nebo jen tvrdší kartony z krabic. Potom nemůže matrace lézt do mezer. Sníží či odstraní se tření a následné poškození. Matrace se při občasném prášení nebo vysávání obrátí, vyvětrá, podle možností i osluní. . Když jsme u těch latěk, roštů, rámů, roky jsem všechny styčné plochy občas podle potřeby natíral hustou mýdlovou pěnou. (zkoušel jsem i nátěr parafínem nebo voskem ze svíčky). Po zaschnutí postel potom nevrzala. Snížilo se tření, které při radovánkách sice mohlo vadit snad jen sousedům, ale normálně to toho druhého, slabšího spáče mohlo budit!
kolemjdouci
termín "častá" a "intenzivní" je velice individuální
Je to ok. Nicméně mnohem lepší službu by udělal lamelový rošt. Tuhle tvoji šílenost jsem kdysi koupil pro děcka a okamžitě po vyzkoušení prvního jsem to vracel a vyměnil za lamelový. Ten je šetrnější k matraci a samozřejmě lépe se přizpůsobí tvarem tělu. A to mám radši tvrdší postel...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.