Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se Vás zetat zda nemáte někdo přehled o tom zda půjdou ceny bytů panelových domů dolů či naopak nahoru? Chci si pořídit byt ale nespěchám na tom cca do 5 let. Mohu ho koupit teď nebo do těch 5 let, poradíte mi? Děkuji
Různé lokality se mohou chovat různě, Neplatí obecné stejné zákonitosti. Ostrava asi možná i klesne a Praha nebo Brno půjde nahoru, a tak dále. To byl jen vymyšlený příklad OK! Napiště alespoň regoin nebo město. V lukrativních městech pochybuji o tom, že by mohly ceny jít dolů. Znám příklady z Brna, že lidi než by prodali níže tak raději nechali byt rok a víc bez údržby péče a pozornosti, jen aby náhodou netratili v řádu desítek tisíc a přitom se jednalo o milionové částky.
Ahoy, no touto otazkou se v globalu zaobiraji spousty lidi a vysledek je ten, ze nez by se lukrativni byty prodavaly s nizsi cenou, prodavat se nebudou. Neni kam pospichat, penize v realitach jsou stale velmi dobre. To, co se vseobecne nazyva "financni krizi", vlastne s krizi jako takovou nema nic spolecneho. Jiste, ze vlivem teto zpravy, sireni mytusu doslo k rozhybani financnich trhu a lide panikarili. Postupem casu se vlivem o dost podstatnejsich temat vse da do stavu pred "krizi" a tudis, bych si s nejakym slevnovanim realit hlavu nelamal.
Pokud se podivame na posledni vyvoj, je z nej patrne, ze ceny at uz bytu nebo domu, nikterak neklesaji, krom urcitych slev v ramci projektu, ovsem to nema nic spolecneho s "financni krizi". Muj pohled, ktery je take podporen nazorem lidi, kteri se v teto veci orientuji vice, rika, ze neni slevnovani bytu a domu na poradu dne.
Se zmenou politickeho uskupeni v ramci Evropy by mohla prijit zajimava zmena, tu ale nedokaze predpovedet nikdo .
pokud uvazujete o panelu tak ja bych rekla ze ty ceny nepujdou uz nahoru .. jestli nekam pujdou tak pujdou dolu ale to taky zalezi v jakem meste a na jakem miste.. atd. cim vice bude novych bytu tak tim vice pujdou ceny panelu dolu!
ale jelikoz se jedna o cesku republiku tak tady NENI NIC JISTE a to co plati jinde TADY vetsinou neplati
Právě že ceny bytů panel. domů šly doposud nahoru myslíte že už opravdu nepůjdou dolů? Já bydlím ve Zlínském kraji v Rožnově pod Radhoštěm a zvažuji zdali ho koupit teď? Nepůjdou ceny spíše nahoru jak tomu bylo doposud?
no nevim sice jak moc se stavi novych bytu ve zlinskem kraji a po jakych bytech je tam nejvetsi poptavka ale pokud se financni situace zacne zlepsovat tak bych rekla ze je zcela mozne ze tam i ten panel pujde nahoru .. pokud se vice lidi odhodla koupit byt a banky zacnou opet nabizet zajimave hypoteky tak to ceny urcite zvysi! .. pokud se ve zlinskem kraji ale lide zajimaji vice o nove byty tak ceny panelu zustanou tam kde jsou nebo pujdou dolu..
v praze ceny panelu sly dost dolu coz zpusobila krize a hlavne fakt ze je zde opravdu mnoho novvych projektu a tak je poptavka po panelu o dost mensi a tudiz i ceny!
tohle je ale opravdu tezko rict ...
doplněno 29.04.10 21:54:ja osobne si myslim ze panel nemuze jit uz vyrazne nahoru ALE ZASE kdyz se na to podivate z jineho uhlu tak SE MUZE ZASE STAT TO ZE LIDE ZE STRACHU ze by v budoucnu nemohli platit hypoteku radeji poridi levnejsi byt neboli panel NAMISTO drazsi novostavby a TUDIZ BY SE KLIDNE MOHLO STAT ZE SE POPTAVKA O PANEL ZVYSSI zcela necekane.. .. je to na palici..
vsechno je to tak trochu risk...
to sem vam moc neporadila co?
takhle reknu vam to jinak...
pokud si ted nejste jist zda kupovat A hodne vahate.. TAK TO NEDELEJTE. az si budete uplne jist tim ze jste pripraven kupovat nemovistost a ze TED HNED DO TOHO CHCETE JIT TAK to proste udelejte.
Ja mam zkusenost ze JAKMILE NAD NECIM CLOVEK VAHA TAK TO NEMA DELAT!
doplněno 29.04.10 22:27:a za to dam ruku do ohne!
Rozhodně počkejte s tou koupí,byty ještě půjdou dolů,nedejte na řeči developerů a realitních makléřů,že právě teď je nejvhodnější doba na koupi,že levnější už to nebude-oni potřebují prodávat,je to jejich obživa,ale pokud ten byt nutně nepotřebujete,docela dost ušetříte.
psát zde o tom, že zcela jistě půjdou ceny bytů dolů je zcela nepotvrzené a nepodložené a můžete tak někomu i uškodit, doufám, že si toto uvědomujete. Myslím si, že bez uvední druhu nemovitosti a lokality je zcela nemožné do takovéto debaty cokoli přispívat. . Kdy půjdou ceny dolů a kde a jakk dlouho? ptám se: v Brně? v Praze? v Kroměříži? v Ostravě? Jak to máte podložené? JAkých bytů?, nových ,starých, v cihlákách, v panelákách, s terasou, velkometrážní, malometrážní, v přízemí, s orientací na sever . . . zateplené, nezateplné udržované , vybydlené . . . mám pokračovat . . .
Netvrdím, že nebude pokles ale třeba v Brně pokles nevidím reálně. Proč by taky, ekonomika se "údajně" malinko zvedá a prodávající nechtějí slevňovat, to je snad logické.
Nejsem žádnej odborník ale myslím si že nahoru už by jít neměly.
Vzhledem k tomu v jak špatném celkovém stavu náš tzv. bytový fond je. Taky na to asi bude mít peníze čím dál míň lidí, takže bytů bude v nabídce víc, tím pádem by měly být levnější. Nejsem ale žádnej odborník a je to jenom můj názor.
Nemovitosti jsem kupoval a prodával zatím jen v Praze, neznám situaci v Rožnově.
Ale celkově souhlasím s tím, co napsal(a) miramira, tzn. je pryč počáteční hurádoba, kdy se prodávalo všechno všude. Myslím, že trend je vidět už teď a půjde to dál, že se ještě zvětší rozdíly mezi lokalitami, protože dneska pořád ještě - zvlášť u nových bytů - chtějí developeři podobné prachy i za naprosto marný lokality.
Je to věc osobního názoru. Já jsem zastáncem propanelového křídla, tzn. dle mého paneláky na místě, kde je praktické žít a je tam práce, tak není důvod, proč by klesaly ceny. Je s nimi spojeno stigma bydlení pro chudý, ale dle mého to slábne. Sám jsem se letos do paneláku přestěhoval (po bydlení v baráku za městem). Ano, napřed na mě známí koukali divně, ale zas takový socky ty sousedi nejsou. Žije se tam příjemně, podle mě na to časem přijdou i jiní lidi. Sám jsem se potkal již s několika známýma, co je ty baráky za městem s hypotékou nebaví a odhodlávají se jít do něčeho levnějšího a jednoduššího na život (školky, školy, metro do práce apod.).
Osobně bych si myslel, že na menším městě ty ceny nebudou nijak zvlášť divočit a máte to prakticky jedno, zda koupíte dnes nebo za 5 let.
Z filozofického hlediska si ale myslím, že to kupovat nemáte. Pokud Vám je jedno, zda to koupíte dnes nebo za pět let, tak to evidentně nepotřebujete. Kupovat bydlení, které nepotřebujete, je blbost, protože za pět let zjistíte, že byste potřeboval něco úplně jiného.
Jedině, že byste to vzal jako skutečné aktivum, tzn. že byste si to koupil na výdělek. To bych Vám schvaloval. Pak je to ale jenom věc výpočtu: dá se to právně pronajmout (nepotřebuju souhlas družstva?), za kolik se takový byt pronajímá, kolik mě to bude stát na nákladech a starostí kolem, kolik mi ty prachy vynesou jinak. Když to vynese víc, tak není důvod vůbec váhat a jděte do toho. I když na tom 50 tis. třeba nakonec ztratíte, získáte cennou zkuenost, jak zacházet s prachama a jak si budovat aktiva na stáří (aktivem nemyslím majetek, který jenom držíte, ale něco, co fakt sype prachy).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.