Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění domácnosti ano nebo ne?

Od: bylinka odpovědí: 10 změna:

Nastěhovala jsem se do družstevního bytu, zvažuji , jestli si mám udělat pojistku na vytopení , vyhoření nebo vykradení.Setkavám se i s názorem,že to, co zaplatí lidi na pojistce buď pokryje potom škody a nebo jsou to vyhozené peníze. Jak to máte vy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Když existuje možnost poškození sousedů (vytopení a podobně), tak snad ano.

V samostatném baráku zase ne - vzniklé škody si člověk napraví sám.

Poškození od sousedů se řeší z pojistky odpovědnosti za škody uzavřené sousedy.

Tohle na mě jednou zkusili, když mě horní sousedi vytopili prasklou hadičkou od záchodu. Byl to docela masakr. Zavolala jsem do pojišťovny a někdo z klientského centra se odvážil mi říct, že si mám jít zjistit, jestli sousedi mají pojištěnou odpovědnost *zed*. Řekla jsem, že mě to nezajímá, protože hlásím škodu na své domácnosti a domácnost mám pojištěnou. Tak přišel likvidátor a zaplatili mi to.

Ohledně jakéhokoli pojištění kromě povinného je to vždycky věc názoru. Já si třeba myslím, že pojistka domácnosti je důležitá, a životní pojištění že je k ničemu. A tak mám pojištěnou domácnost a kromě auta a manželových motorek nemáme pojištěného nic.

hodnocení

1x

Také máme byt pojištěn...třeba milion na platbách pojišťovně neuhradíte...a budete platit sousedům pod vámi při vytopení třeba "jen" dvou pater...

petrovic
hodnocení

0x

Rozhodne ano. Tornado na Morave je zarnym prikladem

tj
hodnocení

0x
Jako určitě ano. Protože nikdo si ty (vyhozené) peníze stranou nedává, pak se něco stane a půjdete na ulici? To asi nechcete.

smode2
hodnocení

0x
Můžete. Ale nezapomeňte, že bez pravidelných revizí kupříkladu plynových spotřebičů, komínů, a tak dále a tak podobně (které ročně vezmou i tak velmi slušné peníze), tedy s platnými a aktuálními razítky, Vám pojišťovna v případě havárie nevyplatí ani korunu.
petrovic

Jo, revize elektriny za 1500kc jednou za 5 let. Co tam mas dal? Ber priklad typickeho panelakoveho bytu. Jeste revizi plynu. O zadne jine revizi nevim. Jakoze praskne hadice od pracky, vytopis souseda a udelas mu skodu za 50 tisic. Na pracku, nebo vodoinstalaci je taky revize? Kominy atd mi nepis, ty v panelaku nejsou.

jitka*

Pravda pravdoucí, nám nedala ani ho... blafly saze v komíně, s bráchou jsme uhasili pískem, popraskala

omítka komína na půdě a nedaly ani ň. Že nevyjeli hašouni.

hodnocení

0x

Plnění pojišťovny je chyba v pojistných výlukách. Jsou to vyhozené peníze.

michal*
hodnocení

0x

pojisteni mam a urcite doporucuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]