Kupovala jsem minulý týden Remosku, stará mi umřela. Koupila jsem si černou, bez okénka, 2l, 400 w. Nadšení! Nebudu rozpalovat celou velkou troubu pro pár buchet nebo kousek masa.
doplněno 17.02.23 18:10:
Já Remosku vítám i proto, že mám ráda pomalé vaření a pečení. A to Remoska splňuje. A že bych to nějak výrazně poznala na spotřebě, tož to né.
Jenže trouba má sice 2 kW, ale nahřeje a vypne, po nějaké době zase na chvíli dohřívá. Remoska má sice čtvrtinový příkon, ale za to topí nonstop a nemá žádnou izolaci. Jestli se reálně něco ušetří, tím si nejsem moc jistý Jen za pořizovací cenu remosky upeču v troubě minimálně 200 buchet (náklady na elektřinu)
Vždyť máte napsáno přímo na remosce 650 w. Při porovnání berte v úvahu, že v troubě máte pokrm hotov třeba za 1 hodinu, v remosce skoro za 2 hodiny.
jelito
Chyba, viz výše.
Každopádně důležitější než příkon je izolace a velikost a utěsnění trouby.
Jediná metoda jak to porovnat jestli vzít wattmetr a stejný pokrm uvařit v obou zařízeních.
Ono se to nezdá, ale když třeba pračka bere dva a půl kilowatty tak to může být třeba 24 Kč na jedno praní. V tomto případě 80% energie jde na ohřev vody, což lze čas to řešit jinak.
Ano souhlas. Menší remosky měly spirálu 500W, ale jak uvedeno- topí stále.Trouba má termostat a je při pečení vypínána při dosažení nastavené pečící teploty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.