Nejste přihlášen/a.
zdravím zkušenost co je ostřejší skalpel nebo odlamovací nůž vše v kutilském provedení.Jasné záleží na činnosti kterou chci vykonávat ale přece děkuji
To je jako se ptát, jestli je rychlejší auto, nebo motorka. A ještě se můžeme bavit o definici ostrosti. Skalpely se prodávají s různým druhem ostří, s různým úhlem naostření, zatímco odlamovací nůž je jakýsi široce rozšížený spotřebák (Jistě, spotřebákem je i skalpel), zpravidla s komromisním úhlem ostří 30° a nepříliš kvalitním zpracováním. Takže ano, dá se čekat, že skalpel bude obecně ostřejší. Než ho někdo ztupí..
Podle mých zkušeností by měl být ostřejší zalamovák. Se skalpelem jsem dělal roky při modelařině a nikdy jsem se nepořezal. Se zalamovacím nožem dělám v práci a pořezaný jsem neustále.... Ony se při blbém úhlu umí škaredě nečekaně zlomit a je to hned...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.