Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skalpel versus odlamovací nůž

Od: drachir* odpovědí: 7 změna:

zdravím zkušenost co je ostřejší skalpel nebo odlamovací nůž vše v kutilském provedení.Jasné záleží na činnosti kterou chci vykonávat ale přece děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

17.02.23 11:56
hodnocení

3x

Skalpel

hodnocení

3x

To je jako se ptát, jestli je rychlejší auto, nebo motorka. A ještě se můžeme bavit o definici ostrosti. Skalpely se prodávají s různým druhem ostří, s různým úhlem naostření, zatímco odlamovací nůž je jakýsi široce rozšížený spotřebák (Jistě, spotřebákem je i skalpel), zpravidla s komromisním úhlem ostří 30° a nepříliš kvalitním zpracováním. Takže ano, dá se čekat, že skalpel bude obecně ostřejší. Než ho někdo ztupí..

hodnocení

0x

Skalpel je problém nabrousit. Nůž odlomíš a jedeš dále.

break
hodnocení

0x
Přesně na jaký použití. Kvalitní břity dovedou taky slušně říznout. Za mě odlamovák.

berger*
hodnocení

0x

Podle mých zkušeností by měl být ostřejší zalamovák. Se skalpelem jsem dělal roky při modelařině a nikdy jsem se nepořezal. Se zalamovacím nožem dělám v práci a pořezaný jsem neustále...*alene*. Ony se při blbém úhlu umí škaredě nečekaně zlomit a je to hned...*smich*

break
Co to bylo za modely? Já měl skalpel na papírový modely. Nařezaval jsem si s tím ohyby...
berger*

Klasika za mlada, vše, co šlo sehnat. Papírové z ABC, letadýlka KP, když jsem sehnal Revell z tuzexu, byl svátek...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]