Jak se počítá orientačně kolik vyjde malířina bytu,resp. jedna část bytu + nátěr proti vlhkosti ,.platí nějaké ceny za m2 nebo dle času za hodiny a materiál? Díky
Co vím tak počítají m2 a další dle smlouvy-dodáte svůj materiál= levnější, jen práce , nedodáteli pak materiál + práce. logické.ceny kolik su ten který účtuje je individuální -malíř od malíře.
To je těžký odhadnout. Já vloni - obývák v barvě, kuchyň a chodba, oškrábat, pospravovat díry a praskliny, vymalovat, přesouvání nábytku a koberců sem a tam, paní to vyšlo na dvanáct litrů. Letos malířskej - vyklizená 1+kk, na nový omítky, chtěl pětku, luxusní cena.
Zalezi na majstrovi, cenotvorba je volna. Pre istotu sa pytajte vopred do telefonu. Pri malovani spolocnych priestorov panelaku sa uctovalo podla m2 praca aj farba.
Penetrace + 2x malba(bílá) ... 59,-/m2/bez dph ...průměrná cena...čistě malování bez dalších úprav
aop
Tak jeden slíbil nepřišel,další přišel a řekl 100kč/m2 a pak nepřišel,tak čtu firmy ,co platí dph,platí daně a bojim/bojím jim zítra zavolat,tak 59 /m2 kč je dobrá cena,Těch 12 tisíc je prosím asi v Paříži či Praze,ne? Tak nevím,jestli na vesnici nebo ve městě do 50tis. obyvatel si mohl říct maliř takovou sumu ...
hele...jako řekněme si upřímně...je to malíř pokojů a ne picaso...tady tuhle práci může dělat teoreticky každej kdo má ruce a nohy...žádnou větší odbornost k tomu nepotřebuješ stejně jako speciální nebo drahej materiál, takže ta cena musí odpovídat složitosti a pracnosti...jestli chce 100,-/m2 tak to ať jde s prominutím do řiti...za to ty stěny musí být ze zlata a ještě snad i přestěrkovaný
aop
fantastická odpověď i vtipně podaná
malir
Krtek ty rozumbrado a copak se tam asi učí ty tři roky v učení na malíře pokojů, demagogu
jelito
3 roky se učí tahat zprava doleva zezhora nahoru
A pak ještě o Boženě němcové, a KJ Erbenovi.
Jinak cena je od 15 Kč za m2, kdo musím se díval na nějaké webové ceníky.
Ale nemyslete si, dnešní řemeslníci už vědí, že když budou mít ostrý lokte, tak si můžu vydělávat víc než 100 000 měsíčně za práci. Lidím to dají, protože jsou dneska neschopný líný lemplové, co si nechtějí a neuměj dělat sami.
no aby taky ho při průměrné hrubé mzdě přes 40 000 Kč za sezení v kanceláři
malíř: co se učí na účnáku 3 roky? to ti řeknu přesně... 1,5 roku máš praxi takže ze 3 let máš jen 1,5 roku studia...z toho půlku prváku opakuješ 9ku ze základky, takže ti zbývá 1rok studia...a za ten se naučíš jak máš naředit barvu a jak máš tahat štětku...
dan*
Jen bych nenazýval učební obor studiem, ale učením.
No, to právě nevychází, z praxe - jsem dražší než malíř. Jenže to lidi po mně chtějí, protože udělám i to, co malíři nechtěj. Třeba přitom pospravuji zásuvky, vypínače a spoustu podobných kravin kolem...
Osobně si maluju sam zasuvky si delam taky sam a když to nechci dělat sam uspořádám pro rodinu či dobré kamarady pracovní párty na výkend Hrnec guláše basa piv a už to jede
aop
pro : dábel Tak to zrovna nějakýho nehledám...ale malíře,který s problémem,co tu mám,má zkušenosti.umí to a má vše s sebou a za den to sfoukne
A co to zkusit vlastnoručně? Když se někomu nechce platit za malíře (třeba mně), tak bych být vámi kouknul na youtube na postup a co je vše třeba koupit, a pak to podobně udělal doma... Použil jsem jako barvu Primalex Polar a nemá to chybu. Bohužel blbě kreje, takže bílá zeď, kterou předtím napenetrujete bude stačit vzít jednou, ale pokud máte hodně zašlou bílou, skoro do šediva, nebo budete škrábat a podklad bude tmavý, a nebo pokoje jsou v barvě, počítejte určitě se 3 nátěry. Já natíral na stříkané (skoro bílé) omítky. První nátěr byl ok, ale aby to bylo echt, vzal jsem to po druhé. Výsledek je super i po 5 letech a když vidím, čemu ostatní říkají kolikrát bílá, chce se mi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.