Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedokáže někdo poradit, nebo nemá podobnou zkušenost, mám pozemek pod sousedem na stejné úrovni, všechna sousedovo voda je svedena na můj pozemek, kde je koryto odkud je odváděna do potoka, který je za mým pozemkem (to koryto je soustavně plné vody) původně bylo koryto státu (nyní jsem ho odkoupili), byl tudy před léty odváděn i záchod atd... to už je ale navedeno do kanalizace, ale okapová voda do kanalizace svéct nejde. Můj dotaz je - šel jsem za sousedem ať s tím něco uděláme ať to třeba zatrubkuje nebo, tak na to mi řekl že ano ale že se na to složíme což mi příde jako hodně divoký výrok, nejraději bych otvor zacpal ať mu to teče třeba komínem, ale nechci zatím vyvolávat nějaký spor, když nevím jak to je, nevíte jak postupovat v takovémto případě, a jestli opravdu se skládat na trubky? Jedná se čistě jen o stavební parcelu kde chci v blízké době stavět, takže já osobně do strouhy nic svedeno nemám, jen mám díky ní soustavně podmáčený kus pozemku.
Díky Tom
Zdarec Tome.Sousedské vztahy nade vše,ale nebýt u toho trouba o to běží.Soused ať to řeší jinudy.I ty roury na Vašem pozemku jsou možným věcným břemenem.
no přesně tak! Je mi jasné že ty trubky nejsou pravé ořechové, rozhodně bych mu to nijak nesponzoroval, raději jsem se ptal pro jistotu jestli na tom není něco pravdy, oznamoval mi to jako by to měl odněkud zjištěné, tak mě to znejistělo, na druhou stranu vím že tam je ta situace docela složitá, k tomu potoku se s tou dešťovou vodou nemá jak dostat, než přeze mně. Abych nedostal pak nějakou pokutu já když se rozhodnu mu tu vodu neodpouštět přes svůj pozemek, o to mi hlavně jde.
bohužel psa nemám, takže neřešili, jsem zde nově, koukal jsem jestli tu není podobné téma a nic jsem nenašel, možná jsem koukal špatně, kdyby jste něco podobného viděl, dejte prosím vědět.
omlouvám se, to bylo na iném webu a asi někdo jiný.
byl to hodně podobný dotaz.
Musíte se se sousedem domluvit. Nemůže Vám pouštět na pozemek jeho děštovou vodu. Ale nejlepší řešení jedině prohlídkou terénu, posouzení návrhů a možnosti.
Já jsem umožnil sousedovi přes můj pozemek natáhnout jeho trubky. Oba jsme spokojeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.