Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vana s dvířky

Od: vlajami* odpovědí: 12 změna:

Máte někdo zkušenost s vanou s dvířky? Stavař mi sdělil, že po čase (cca 5 let) dvířka propoštějí vodu, v obchodě mi řekli, že to je blbost. Rozhoduji se, zda vanu nebo sprcháč a toto mi přišlo jako dobrý kompromis.

Předem díky za rady.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tj
hodnocení

3x
To propouštění vody za nějaký čas mi přijde logické. Těsnění stárne... Prodejci chtějí prodat své zboží. Těm bych právě moc nevěřil. Je jedno, jestli zvolíte vanu nebo sprcháč, stejně se budete sprchovat tam, kde je sedátko. Máme doma překrásný rohový sprcháč, ale sprchujeme se ve vaně, protože se tam dá posadit na sedinku na vylisované sedátko v rohu :) Komfort a lenost především.

zaseja
hodnocení

1x

Pokud se ta vana nebude napouštět až na ty dvířka, tak proč ne, ale na sprchování by to šlo.

id
hodnocení

1x
Máme 45 cm vysoký sprcháč. Sedátko je umístěno ještě 20 cm výše. Nemá to chybu. Z nízkého sprcháče s vylysovaným sedátkem v rohu bych nedokázala vstát.
id
Ale kuš... vylisovaným sedátkem

tebi
hodnocení

0x
No, já bych tedy raději věřila stavaři.Riskovat potopu bych nechtěla. Kompromis je vysoký kout- rozhodně bezpečnější.

hodnocení

0x

Neumím si představít, jak koupání v takové vaně probíhá.

Otevřu dvířka, vlezu do prázdné vany, zavřu dvířka a až pak začnu napouštět vodu. Když je vana konečně plná, můžu se umýt. Po umytí zůstanu sedět ve špinavé vodě, vytáhnu špunt a počkám, až voda odteče. Pak teprve otevřu dvířka a můžu z vany odejít. Přijde mi to trochu na hlavu *zed*.

Že začnou dvířka po nějaké době propouštět vodu je víc, než pravděpodobné. Vana s dvířky mi připadá jako drahý módní nesmysl.

Dobrý den!

Ta dvířka ve vaně podle mne asi nejsou "módní nesmysl". Vymyslel to asi někdo, kdo chtěl umožnit koupel ve vaně někomu, kdo nemá, nebo ztratil fyzické předpoklady "nastoupit" do normální vany bez dvířek. ;)

okolik

Co doat kdysi u praček s bočním plněním odcházelo gumové těsnění u dvířek.

vitovec - Ale jo, jako nápad je to zajímavé řešení, ale v praxi je to dost těžko použitelné. Už proto, že se dvířka (logicky) otvírají dovnitř, takže když "nastoupíte" do otevřené vany, docela dost tam překážíte při zavírání dvířek. Stejně tak tam vadíte při otvírání. Nejtěžší je pro staršího člověka se ve vaně postavit, ale to Vám dvířka neusnadní. A postavit se musíte, jinak dvířka neotevřete, protože na to není ve vaně dost místa.

alice*
Vanu s dvířky přece můžete používat jako normální vanu a také tak do ní lézt..není přece vyšší než normální vana..dvířka lze používat jen v případě potřeby, při bolesti kolen, zad, po úrazech, prostě tehdy, když vám překročit výšku vany dělá potíže...

Ono primárně ta dvířka nejsou určena pro koupání. Tenhle typ vany je kompromis mezi vanou a sprchovým koutem pokud se do koupelny nevejde obojí najednou tzn. že při sprchování nemusíte překračovat okraj vany a při koupání dvířka nepoužíváte.

hodnocení

0x
Do sprchy je vhodné používat stoličky, sedačky různých typů a vyhotovení. Zvláště při hygieně starších a bezvládných osob, které do vany vejdou špatně a ven ještě hůře...
Malé, větší, s opěradlem i bez, výběr je velký.
Mnohé sedačky může předepsat ortopéd, zvláště osobám s pohybovými problémy, po operaci a pod. Bývají přes pojišťovnu zdarma, případně za malý příplatek.
Stolička se hodí nejen do sprchy, i při delším máčení nohou (třeba v bidetu, či jen lavoru), při pedikůře a pod. je sedět pohodlnější...

Pár typů z internetu:
zdravotnickepotreby-eshop/...
sedacky-do-sprch.heureka./...
sedacky-do-sprch.heureka./...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]