Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Projektant - jaký mate rozpočet?

Od: stavos odpovědí: 12 změna:
Když se mě projektant zeptá, jaký mám rozpočet na stavbu rodinného domu, co tím myslí? Hrubou stavbu? Včetně oken? Včetně tepelněho čerpadla a solárů? Nebo myslí komplet cenu vč. dokončovacích práci, tzv stav k nastěhování (i s kuchyní?).
Jak mu mám na tu otázku odpovědět, aby mi dům nějak nepřestřelil, protože se nedomluvíme.
Třeba “celkově na klíč x milionů”
Nerad bych řekl 5, a on to spočítal jen na materiál na hrubou stavbu a já pak utratil dalších 5 za dokončovací práce…

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Kolik na to máte peněz, na ten dům. Nikoliv, kolik máte na desku, na zdi či střechu.

To znamená na stavbu domu, bez vybavení, jako je lednička za 28999, židle za 4000Kč kus, sprcha za 150.000Kč.

Aby věděl, do čeho se má vejít s projektem.

Hrubou stavbu? Včetně oken? Včetně tepelněho čerpadla a solárů?***Ano, přesně toto.

komplet cenu vč. dokončovacích práci, tzv stav k nastěhování***Ne, to nechce vědět.

stavos
Dokončovací práce jsou podlaha, vymalovat, kuchyň a koupelny? Nebo i elektřina, okna..?

Podlahy, elektrika, okna

stavos
hodnocení

0x
Když si půjdeme sednout do kavárny, kdo platí?

To si děláte srandu?

Ten kdo pozve, ten platí, nebo se domluvíte.

stavos
proc bxch si mel delat srandu, rekl ze se pujdeme podivat na pozemek a pak si sednout do kavarny...

Vy, šikovný programátor a ptáte se, kdo má platit v kavárně? Bacha na to, je tam teď bláto...

No jistě, klidně mu řekněte, že kavárna byl jeho nápad, je to kšeft pro něj, tak ať útratu zaplatí. To bude veliká úspora v rozpočtu osm mega...*smich2*. Tuším, že útratu v kavárně cálne, s úsměvem, bo ono se to potom někde projeví...*smich*

stavos
hodnocení

0x
Kolik potom budou stát ty dokončovací práce? Jednou tolik? Takže když mám rozpocět 8M, mám mu rict 4M?

Takže když mám rozpocět 8M

Tak mu to sdělte, že máte tolik a tolik, ale musíte to mít i na toto, tamto i tehle.

stavos
Asi to tak udělám. Diky

hodnocení

0x
Micudu si nechte na vnitřek. Jinak bych řešil komplet včetně omítek. Co si tam dáte za kachle na záchod, to asi řešit nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]