Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat tílko od vrtání a prachu?

Od: luj odpovědí: 4 změna:
Ahoj... měnily jsem bojler a v koupelně omylem zůstalo tílko bílé Nike ...nikdo si ho nevšiml a bylo zasviněný..od prachu z cihel plus bylo mokrý a prostě od všeho.
Dala jsem ho na 60. Je už praný několikrát na 50 . Sice už ho nechávám na doma ale nevím zda se vypere.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je už zaprané, sněhobílé z něj znovu neuděláte. Můžete zkusit na noc namočit do kbelíku, nebo lavorku s nakrájeným citronem na kolečka, potom vyprat, trochu se vybělí.

hodnocení

1x

Nevím jak na triko NIKE, mám jen obyčejná a není s tím vyprat ho nikdy problém . Jen s tím orzdílem že je po svlečení vypráším a pak jde do pračky.

tj
hodnocení

0x
Na teplotě při zašpinění od prachu asi až tak nezáleží. Spíše použít kvalitní prací prášek na Bílé prádlo a na normální dlouhý program, aby se pořádně odmočilo a prášek měl čas působit.

hodnocení

0x
Dobrý den,tak, bílé,bavlněné triko lze vyvařit a bude zase sněhobilé. Do vetsiho hrnce s vodou do poloviny výšky hrnce přidáte jedlou sodu,sůl i citron. A pro jistotu dejte půl malého pytlicku prášků na vyběleni záclon. Prodává se v drogerii za pa korun. Povarte a nechte triko v té lázni ležet do druhého dne i když samozřejmě voda vystydne,což nevadí. Poté vymácháte, vyzdimate a necháte triko uschnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]