Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klika u balkonových dveří - zasekla se

Od: zenavnesnazich* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím umíte poradit co dělat, když mi nejde otočit klikou u balkonových výklopných dvěří? Mám je v poloze ventilačky, a když je chci zavřít tak dolehnou, ale klika se ani nehne... jsem z toho už poměrně nešťastná. díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kimbert*
hodnocení

0x

Při otevřených dveřích na boku dveří v úrovni kliky je malá páčka (pojistka),pokud je vyklopená tak s klikou nepohnete,pokud páčku dáte kolmo dolů tak kliku odjistíte a měla by jste klikou otočitPravděpodobně pokud není kování poškozeno tak tato páčka není při zavření dveří kolmo dolů(v pozici odjištěno)je vyklopená ,na rámu by měl být výstupek ,který páčku odjistí,stalo se mi to u výklopného okna.Nouzově jsem to vyřešil tak ,že na páčku jsem provlékl nit,přitáhl jsem ji kolmo dolů(odjistil ),zavřel dveře a zavřel kliku.Ale můžete mít jiné kování a jiný problém,pak jen pozvat firmu na opravu,což asi budete muset at vám seřídí kování.Dělalo mi to vždy v chladném počasí,za tepla nebyl problém...

zenavnesnazich*
hodnocení

děkuju, bohužel tam žádnou páčku nevidím, takže to bude asi jiné kování :(

hodnocení

0x

Tady. Ta páčka je číslo jedna... Máte ji tam?

Hm, tak to je docela blbý. Dveře nejdou otevřít, není přístup k mechanismu? Vyfoťte panty, všechny. Možná by šlo stáhnout čep horního pantu, dveře vyklopit a vytáhnout ze spodního... Potom se podívat, co se rozsypalo. Chce to ve dvou lidech...

zenavnesnazich*
hodnocení

bohužel ne. Podobná je zcela dole, která je však "neviditelná", protože jsou dveře ve fázi ventilace, tj. spodek není vidět

zenavnesnazich*
hodnocení

tak jsem se tam nasoukala a páčka vyklopená není...

zenavnesnazich*
hodnocení

no tak počkam na servis...budu se modlit aby nepršelo.. díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]