Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TZV noční proud - časy spínaní

Od: karel44® odpovědí: 16 změna:

Ahoj, dobrý den.

Máme cca rok elektřinu od čezu a v baráčku se snažíme si některé věc nastavovat na tzv noční proudů

Před pul rokem jsem si vytiskl pro zajímavost plánek časů tzv nočního proudu ale dnes sjem se ze zvědavosti podíval na čez učet a jsou tam jiné časy. Res. tzv tři pásma. Tak a teď nevím proč to čez udělal, že to co jsem si tehdy vytiskl je na druhém místě viz foto a k jak mám poznat co je aktuální? Zda mám čekat, že x krát za rok se časy zase změní?

Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji.

TZV noční proud - časy spínaní

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kenav
hodnocení

2x

Hlavně jetreba si zjistit cenu VT a NT jestli se vyplatí to nějak řešit

NT i VT je "zastropovaný" (podvod vlád na lidi), ale cca o 2 Kč se liší aspoň cena distribuce za kWh.

hodnocení

1x

Je normální, že se to mění. Jsou jiné časy vpro pracovní dny a pro víkendy, pro léto a zimu a občas si to změní podle potřeby. A samozřejmě jsou šasy dány přijímacím kódem, který máte napsaný na HDO Já mám EON a v jejich aplikaci se mi ty časy zobrazují.

Tady máte oznámení o aměnách: cezdistribuce.cz/...

111®
14.02.23 13:53
hodnocení

1x
TZV noční proud - časy spínaní #2

kmet
hodnocení

0x

Princip je používat přístroje s velkou spotřebou na tuto nízkou sazbu. Jsou to zpravidla akumulační přístroje a jsou spínané buďto pevné nastavenými hodinami, nebo dálkové signálem HDO. Z principu není potřeba dodržovat nějaké přesné časy, pouze je nutné dodržet délku trvání NT v průběhu jednoho denního cyklu. Z hlediska dodavatele tento NT má smysl jako regulace spotřeby, v časech, kdy je nižší spotřeba můžou zapnout NT a tím to zkompenzovat a naopak.

hodnocení

0x
Ty časy se mění a je to jiné v pracovní dny a o víkendech. Eon na to má aplikaci, lze si nastavit upozornění na změny a věřím, že bude mít i ČEZ.
111®

a co je na obrázku?

Obrázek z ČEZ účtu. Zřejmě z WEBu.

hodnocení

0x
Zeptám se na přístroj, spínající NT... jedná se o HDO? mylms.cz/...
Pokud ano, dejte foto přední strany...je tam kód mezi jiným. A jak jsem pochopil, jste u ČEZ... Ještě kraj, kde je měření...

hodnocení

0x

Když to tak vidím, tak ještě že mám NT 8h v kuse.

14.02.23 22:09
:)

hodnocení

0x
Vážně má cenu se tím zabývat?
I kdybych ve VT nespotřeboval za rok ani jednu jedinou kWh a to je nereálné), ušetřil bych za rok max.1050Kč. A to bych celý den nedělal nic jiného, než sledoval hodiny a zapínal a vypínal spotřebiče. To půjdu raději do práce.

hodnocení

Ahoj. Přinášíme čerstvé info od ČEZu.
U Vašeho odběrného místa máte nastavenou bojlerovou /kotel sazbu tzv. D25d. Tato sazba obsahuje 8 hodin nízkého tarifu, který se spíná v několika časových pásmech.
Nízký tarif je rozdílně spínán v pracovní dny a o víkendech či svátcích.
Spínání nízkého tarifu určuje distributor. Časy se můžou občas změnit.
A teď má reakce...nejde mi zdá ušetřím nebo ne...spíše mě zajímá proc tím hejbou furt a to hlavní...chápu to dobře tak, že když je tzv kotel sazba aktivní, tak všechny další přístroje na elektřinu jedou v ten určený čas v levnější sazbě? Děkuji.
A foto štítku HDO by bylo? Když vám ty časy pořád přehazují... počkáme, snad to zvládnete. Třeba kód 217 pro kraj Moravskoslezský je už nějaký rok stejný čas spínání NT; nevím, proč se tedy u vás časy mění, jak ponožky...

111®
hodnocení

0x
Uvedomte si že pri zapnuti NT se prepina i pocitadlo na elektromeru. Co z toho plyne?

111®
hodnocení

0x

jestli je ten tarif v otázce váš tak přece není problém u ČEZu zadat A1B4P5 jak jsem tu už dal na obrázku, akorát si musíte vybrat kraj nebo okres či jak to tam mají...a víte hned na čem jste..a okud máte bojler tak stačí kouknout na ten kdy začal ohřívat...možná vám dělá problém to jejich označení A1B4DP05, tak to zadjte jak jsem uvedl..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]