Je bezpečné jíst den starou polévku která nebyla v lednici?
Od:bendova44odpovědí:11změna:
Zapoměla jsem jí dát do lednice a mám obavy jestli tam nebudou nějaké bakterie. Nebyla ani přikrytá pokličkou. Polévku jsem uvařila včera na oběd. Jedná to houbová polévka se zeleninou.
Pokud nesmrdí a nemá kyselou chuť tak by ji nic být nemělo.
jitka*
Jak říká náš Dr. nevadí v žaludku stejně všechno zkysne!
nessuno
Absolutně nedoporučuji...mamka kamarádky byla přiotrávená,jen proto,že houbovou polévku snědla ohřátou,kolix nevím,v nemocnici ji po vypláchnutí řekli, už houby nejíst.Jinak vařit by se mělo jen takové množství houbových jídel,co se sní ihned po uvaření.
Plísně se ještě nestihly pomnožit a pokud tam byly bakterie, tak bych to prohnal 5 min varem. Pokud tam byl Staphylococcus nebo Bacillus, kteří produkují tepelně stabilní toxin, tak si pobudete pár dní na záchodě / ve špitálu, i když to pořádně převaříte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.