Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je bezpečné jíst den starou polévku která nebyla v lednici?

Od: bendova44 odpovědí: 11 změna:
Zapoměla jsem jí dát do lednice a mám obavy jestli tam nebudou nějaké bakterie. Nebyla ani přikrytá pokličkou. Polévku jsem uvařila včera na oběd. Jedná to houbová polévka se zeleninou.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Vzhledem k tomu, že tam jsou houby, vylít. Zdravotní problémy za to nestojí.

bendova44
hodnocení

Takže dnes budu běz oběda :( Achjo.. Asi máte pravdu.

Zažila jsem otravu z hub v jídle z předešlého dne a nepřála bych vám to. To si radši vemte chleba s máslem.

bendova44
hodnocení

Dobře, děkuji. Našla jsem v mrazáku pizzu takže to dopadlo dobře.

hodnocení

3x

Zkuste ochutnat, když nebude kyselá, tak bych se toho nebál. Od včerejšího poledne to není zas až tak dlouho.

doplněno 13.02.23 11:44:

Tak že jsou tam houby jsem přehlédl *hi*. To by asi fakt bylo lepší nejíst.

valach327*
hodnocení

3x
Pokud nesmrdí a nemá kyselou chuť tak by ji nic být nemělo.
jitka*

Jak říká náš Dr. nevadí v žaludku stejně všechno zkysne!

nessuno

Absolutně nedoporučuji...mamka kamarádky byla přiotrávená,jen proto,že houbovou polévku snědla ohřátou,kolix nevím,v nemocnici ji po vypláchnutí řekli, už houby nejíst.Jinak vařit by se mělo jen takové množství houbových jídel,co se sní ihned po uvaření.

hodnocení

1x
Plísně se ještě nestihly pomnožit a pokud tam byly bakterie, tak bych to prohnal 5 min varem. Pokud tam byl Staphylococcus nebo Bacillus, kteří produkují tepelně stabilní toxin, tak si pobudete pár dní na záchodě / ve špitálu, i když to pořádně převaříte.

Já takhle mám ještě od úterka v lednici mořské řasy Wacame ale také je raději nejím už, přeci jen bych to nepokoušel.

ikdyby
hodnocení

0x
I kdyby ji ve skutecnosti nic nebylo tak bych to v pudu sebezachovy nedokazal pozrit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]