Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matrace Eco Air měkká, ale levná, máte zkušenost?

Od: tyfoon odpovědí: 19 změna:

Poraďte. Koukal jsem a chtěl jsem koupit pružinovou matraci co nejměkčí co se dá sehnat a našel jsem za dva litry:

okay.cz/...

To se dá. Jenže pak koukám nahoře je že je to pro lidi nad 120 kg. Sice to měli zařazené i v kategorii pod 90kg, jenže tím si protiřečí. Čím větší váha, tím se jim to bude zdát měkčí. Jak tedy mám rozhodnout jestli je měkká nebo na mě tuhá? Protože vážím do 70 kg. Dale koukám, že tam není snímatelný potah.

Máte to někdo doma nebo jste měli možnost to vyzkoušet podle váhy? Nechci vyhazovat prachy za něco co by zase nevyhovovalo. A molitanovou už nechci, proleží se dost brzo.

zámek
administrátor uzavřel tuto otázku

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x
Matraci neznám. Nechtěla bych jí aní zdarma. Na pružinovou matraci je 14 cm velmi málo. Za půl roku máte dráty otlačeny na těle. Navíc je jednozónnová - nebrat.
Ještě nechápu proč chcete měkkou matraci. Máte zdravotní důvod?
tyfoon
hodnocení

No já jsem kdysi měl matraci molitanovou docela drahou a údajně měla několik zón, ale když jsem to otevřel tak jsem zjistil, že uvnitř jediné co má zóny je ta paměťová pěna a ta přitom nehraje žádnou roli, protože je měkká a neslouží jako opora. Celkově se ukázala matrace tvrdá a poměrně rychle se proležela i když byla myslím 18 cm + 4cm paměťové pěny vysoká. Takže v oblasti beder se to nejvíce a nejrychleji proleží a pak se už musím podkládat ručníkem, abych byl rovně. No a na dražší matrace nemám peníze protože taky potřebuju koupit potah proti roztočům a třeba takový Pristine stál loni 2500 Kč minimálně. Ten potah co mám aktuálně je na menší formát. Tím se to prodražuje. Slyšel jsem taky že se vyrábí z nějaký HR pěny molitanový kostky, celé to vypadá jako vana, ale kostky jsou podle tuhosti a barvy dávány na místo zón. Ale tyhle kostky asi spíš jsou studená pěna, která primárně odvádí teplo a slouží jako dobrá opora kvůli páteři. Jo a myslím že jsem četl, že člověk má pocit, že se nekonečně propadá? Ale tyhle matrace jsou drahý a pro mě nedostupný. To si spíš mohu koupit na moliten.cz nějaký molitanový desky a nařezat si různý tuhosti podle potřeby. Je tam dokonce i N1825 což je tak měkký, jako že se to ani nepoužívá jako opora při ležení... Ale je to něco na čem třeba spí moje máma, protože ta spí na 40 let proleženým molitanu 10 cm vysokým a záda ji neblí. Pravda, dokoupila si k tomu molitanovou pěnu, ale mě osobně by z toho bolely záda a klouby, protože když lehnu tak se to tak propadne, že cítím tu spodní desku pod matrací. Jinak já mám lametový rošt, ale spát čistě na něm by nešlo...

re4zon
hodnocení

0x
Nosnost nema co delat s tuhosti matrace. Nosnost urcuje hlavne zivotnost. Kvalitni pruzinovou matraci nekoupis ani za dvojnasobek. Kup si kvalitni penovou matraci, s vahou 70kg ji jen tak neprolezis. Treba tady se vejdes i s priplatkovym potahem do 5 tisic spime.cz/...
tyfoon
hodnocení

To je v podstatě to na čem teď ležím. Není v tom prakticky žádný rozdíl. Teda rozdíl bude v materiálu, protože já mám PUR pěnu. Nikde tam nevidím ustupující zóny pro ramena a bedra. Nevím tedy podle čeho posuzujete kvalitu. Stejná matrace která u jednoho výrobce je k dostání za 2000 je běžně na jiných eshopech k dostání za 4500 Kč. Takže o penězích to určitě není. U produktu se píše sendvičová matrace. Jenže pod pojmem sendvič si představuji něco jiného, že je možné na ní ležet z obou stran, takže když ji otočíte poskytuje stejné vlastnosti jako na druhé straně. Dále oni píšou že je ta matrace středně tuhá a já psal, že hledám měkkou. Takže byly by to vyhozený peníze. Já si mohu za stejnou cenu (2000 až 3000) koupit molitanový desky a nařezat si je podle potřeby (žiletkami, nic jiného na to nemám - nebo požádat prodejce aby to nařezal ).

re4zon
1. Je tam napsano stredne mekka, ne stredne tuha. Mas tam i cisilka, 2 je uz dost mekka matrace, 1 by ses proboril az na rost. 2. Kvalitu matrace posuzuju podle toho, ze jsem na ni lezel a podle pouzitych materialu. Kdyz jsem vybiral matraci, precetl jsem desitky stran textu a prosel hromadu obchodu. Tuhle jsem si zkusil taky. 3. To co si ty myslis, ze je ve vice obchodech stejna matrace, je nekdy stejna maximalne barvickami. Ano, hodne prekupniku preprodava tentyz smejd s ruznou marzi, ale tento obchod to neni. 4. Sendvicova znamena, ze ma vice vrstev. To co myslis ty je oboustranna a jeste symetricka. 5. Jestli si myslis, ze lecjaky molitan bude mit stejne vlastnosti, smele do toho, muzes matrace navrhovat a prodavat, treba budes mit uspech. 6. 35 ruznych zon je kravina dobra pro nekoho, kdo ma vazne problemy se zady. Pripadne pro nekoho, kdo ma 150kg a z toho je 70 prdel. Normalni clovek nic takoveho nepotrebuje.
Kadzopadne kup si co chces, treba kus narezaneho molitanu.
tyfoon
hodnocení

Chápu. Ale nevidím tam to číslo ani jsem tam nenašel škálu podle, které se řídí. Ale v názvu je uvedeno soft.

hodnocení

0x

Kup si z IKEA howag taštičkovou pružinovou matraci. Budeš spokojený.

Pořádná matrace musí mít tloušťku a kavlitní amteriály. To nějaká lemra za 2000 rozhodně nemá.

tyfoon
hodnocení

Tak to jsem nenašel. Kolik stojí?

Aha, už jí přejmenovali. To je ona. Velmi pohodlná a přitom není proleželá ani po 10 letech, co jí mám (80kg)

ikea.com/...

tyfoon
hodnocení

Jenže je tvrdá, a já hledám měkkou.

@id ti to píše přesně. Budeš mlít dokola naprosté nesmysly a pak si stejně zase koupíš blbě :-D

id
hodnocení

0x
Vám pomoci není. Jste jak kolovrátek a pletete si snad všechno.
Navíc chcete spát v rovině, boli vas vše a chcete měkkou matraci. To je na palici.
Jednu sobotu si dejte brigádu třeba v Penny a máte 1500 na ruku a šetřete na pořádnou matraci.
tyfoon
hodnocení

A čeho tím dosáhnu? Koupím si matraci za 4500 nebo 8000 a výsledek bude ten, že na tom nebudu moci spát, protože ty matrace jsou dělány univerzálně, a každý člověk má jiné tělesné proporce, váhu a jiné zdravotní potřeby. Vy si jako myslíte, že mohu koupit jakoukoliv matraci přes eshop bez vyzkoušení? Není to tak jednoduché. Ale budu se řídit vaší radou a tu matraci nekoupím.

tyfoon,

nebojte se, je vám pomoci. Jste můj případ. Pět let jsem se trápila matracema, na kterých jsem se nevyspala. Za pět let troje matrace, dvoje jsem hned vrátila a na latexových jsem trpěla tři roky. Nesnáším paměťovou pěnu, protože mě pálí a zároveň potřebuju měkkou matraci, ale ne žádný molitan nebo podobné pěny, do kterých se zapíchnete a nemůžete se ani otočit. Správná matrace musí mít odrazovou schopnost, aby jste se při změně polohy v noci nebudil. Po všech peripetiích jsem našla, co jsem léta hledala. Taštičkovou matraci s jednou stranou měkkou, ale bez líné pěny, druhá tužší, tu nepoužívám. V prodejně matrací mi jí objednali na vyzkoušení a paráda! Když mi ji po objednání přivezli, protože jsem potřebovala 160x200, první noc jak v ráji. Jak když se vznáším na obláčku. Od té doby spím, v noci se nebudím a ráno jsem opravdu krásně vyspalá.

Nedoporučuji vám kupovat matraci nízkou, musí mít 20cm, jinak by sebeměkčí tlačila. A taky nelitujte peněz. Nejlepší by bylo, kdyby někde ve vašem městě byla prodejna, kde prodávají tuhle značku, objednali by ji na vyzkoušení.

Přeju vám, abyste si dobře vybral, ať už tu na mojí radu, nebo jinou. Nevyspat se je něco strašnýho. Hezký den.

Tady je tedy ta moje:

dreamlux.cz/...

Rošty mám kvalitní lamelové.

tyfoon
hodnocení

Díky za odpověď. Mohla jste to poslat jako samostatnou odpověď, kdybych nevymazal cookies, tak bych vám ji ohodnotil. Tahle vypadá opravdu dobře. Mohu se zeptat jaký pocit (přesně řečeno: jak velkou míru protitlaku) vnímáte v oblasti ramenních kloubů? Jestli to jde s něčím srovnat. Myslím, že právě ramena jsou místo, kde matrace musí nejvíce ustoupit, protože jsou nejširší a matrace by měly být v tomto místě nejměkčí (protože já spím většinu času na boku). Ale je pravda, že pokud někdo spí většinu času na zádech, tak spíš by v tomto místě potřeboval oporu, protože pocit při ležení na boku je úplně jiný než při ležení na zádech. Protože já už cítím bolesti i pod těma lopatkama.

re4zon
Bohuzel musim souhlasit s id, jsi jak kolovratek. Jestli mas problemy se zady, zajdi si k ortopedovi nebo lepe k fyzioterapeutovi, vysvetli ti, co delas spatne, nebo kde vznika tvuj problem. Resenim nesmyslne zkratky koupit nejakou supertvarovanou matraci (a k tomu levnou, coz uz je uplny nesmysl) -> vsechno me prestane bolet akorat ztracis cas. Myslis, ze je lidske telo od prirody uzpusobene ke spanku na necem s ruznou tvrdosti v ruznych castech tela? Kde by se to driv asi vzalo, ze k takovemu stavu evoluce dosla? Mimochodem vis jiste, ze potrebujes mekkou matraci? Zkousel jsi lezet na kvalitni stredne tvrde? Nebo na futonu?
A jestli chces uz zacinat zrovna timto, tak si zajdi do nekolika obchodu a matrace zkousej. Zkousi se tak, ze na matraci lezis MINIMALNE 10-15 minut v poloze, ve ktere spis. Driv se totiz poradne neuvolni svaly. Vycist ze zkusenosti cizich lidi, co ti sedne, to proste neni mozne.
tyfoon
hodnocení

@admin, @správce. Tyhle off topic komentáře mě už přestávají bavit. Na tohle jsem se neptal. Tady odborník a znalec co ví co přesně mi je a na čem spím mi chce dávat rady na které jsem se fakt neptal. Je na čase to tu zavřít.

tyfoon
hodnocení

Díky bobo za seriozní a užitečnou odpověď.

Protože pokračujete v offtopic spamování, musím vás upozornit, že já jsem se neptal na to na jaké matraci spíte a nežádal jsem vás o doporučení jiné matrace. Díky bobo, za jedinou ohleduplnou reakci, která přistupuje k problému z vlastní zkušenosti jako handicapped person. Já nemám v plánu rozebírat se zdravými lidmi svoje zdravotní problémy veřejně. Neřekl jsme co mi je a neznáte příčiny mých problémů. Ještě rady, že doktor mi poradí. Ne neporadí, lékaři dnes nedělají prevenci, jen diagnostikují stav. Přál bych si aby @admin zavřel tuto diskusi. Ještě jednou díky bobo. Sedmizónová matrace by problém řešila a problém těch zdravých idiotů, co si myslí, že mohou druhého soudit podle sebe mě fakt naštval. Oni jsou zdraví, neví co člověku je, ale budou dávat rady, jak kdyby se mnou žili vjedné domácnosti nebo pracovali jako fyzioterapeuti. Já jsem ani nenapsal co mi je a ten blbec tu už mi dává diagnózy. Fakt prosím @admin y aby to tu zavřeli nebo budu muset být sprostý.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]