Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IP kamery - UPS na půdě

Od: cca odpovědí: 11 změna:

Zdravím, rád bych se poradil ohledně zabezpeční domu pomocí IP kamer.
Mám nyní jednu IP kameru, která mi hlídá příjezd k domu, ale rád bych si dokoupil další 3. Na půdě mám PoE switch a přes něj napájím přes ethernet kabel IP kameru, mám ještě 3 volné porty.

Jde mi o to, že ten switch mám teď v zásuvce a ve chvíli, kdy by zloději shodili hlavní jistič, který mám u domu, tak jsou mi kamery k ničemu.

Napadlo mě proto pořídit si na půdu UPSku, do které bych switch měl zapojený. Jde mi ale o to, že nevím jakou UPS zvolit vzhledem k podmínkám, které na půdě jsou. V létě extrémní vedro, v zimě naopak mrazy, což by baterii v UPS vadit nemělo, jelikož je nabitá.

Můj poskytovatel internetu má svůj systém zálohovaný skrze akumulátor, má to v nějakém racku, do kterého nevidím, abych se inspiroval.. Takže volím cestu nákupu UPSky.

Napadá vás ještě nějaký jiný způsob, jak by se to dalo řešit. Jde mi hlavně o to, že nevím jak moc vhodné to je, dávat na půdu tu UPSku. Všechny co jsem si zatím prohlížel mají rozsah teplot uvedený 0-40st.C.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

není jednodušší sestava: nabíječka-baterka- měnič na 230V?

cca
hodnocení

Takže to chápu tak, že bych na půdě měl baterku, která by byla neustále napojena na nabíječku a při vypnutém proudu by se ty kamery napájely přes tu baterii, na kterou by byl napojený měnič z 12V na 230V? Kamery mají odběr minimální, tudíž tady by asi problém nebyl. Jenže co ty provozní teploty.. To že mi tam baterka vydrží třeba 2 roky mi asi zas tolik nevadí, ale myslím to teď spíše z hlediska bezpečnosti, kdy v létě jsou ty vysoké teploty na půdě.

Mohu poprosit o odkaz na konkrétní produkty?

111®

ten nemám, naknec baterka nemusí být nutně na půdě..obvykle se to řeší jak jsem napsal, protože ten spotřebič je trvale napájen měničem, takže při výpadku vypne jen nabíječka a není tam žádný pokles v napájení zátěže. Navíc si tam dáš batrku podle představ.

jirib
hodnocení

0x
UPS určitě do místnosti se stálou teplotou.
No čtyři kamery,to už je nějaký odběr...
I kdyby braly jen 1A na 12V,tak i s automobilovou baterií nepokryjete ani víkend bez elektřiny...
Zima nevadí,horší je to s teplotami nad 30℃.
Lupič si nasadí kuklu a uvidíte prd...
cca
hodnocení

Potřebuji to pouze na pár hodin, kdy nejsem doma, na víkendy dům opuštěný nezůstává.

Nejde mi o obličej toho lupiče, kameru mám nastavenou tak, že při detekci v určité oblasti mi na email posílá fotku události + sms na telefon.

Zde údaje o napájení IP kamery:

Napájení12 V DC ± 10% , PoE (802.3af)

Spotřeba Max. 7 W

jirib
Ježkovi oči...
Jste postižený stihomamem...
cca
hodnocení

A nebo jsem jen více opatrný, protože vloupání se běžně dějou kolem a já mám dům na samotě, bez sousedů

hodnocení

0x

Zdravím,

UPSky netřeba - píší že 12 V, tak usměrňovač (nabíječ) + akumulátor a přes pojistky vývody k jednotlivým poe injektorům. Ušetříte si jednu zbytečnou konverzi. Mám to taky tak. Žádný stihomam to není na kriminálce to vidí opačně - počty vloupání rostou neuvěřitelně srtmě vzhůru! Já si byrák zajistil 2 kamerami po jedné vloupačce a několika v okolí našeho domu!

cca
hodnocení

Děkuju za odpověď! Bohužel nejsem v tomto moc znalý, nerad bych si na půdě vyrobil nějakou bombu :-D ale podívám se na youtube, tam určitě něco takového bude.
Taky bych dal nejraději nějakou kameru do okolí domu, ale tam nevím jak to řešit s napájením a sítí. Možná nějakou wifi silnější, aby na to dosáhla a kameru se solárním panelem.

sandra*

Rozhodně o žádný stihomam nejde, to spíš ten kdo tohle tvrdí závidí, že máte co hlídat. My máme zatím 4 kamery, budeme pořizovat ještě 2 a je to zálohované obyčejnou UPS, která udrží PoE switch, 4 kamery, záznamové zařízení a router + modem cca hodinu a půl (na odeslání snímků na cloud v případě narušení a násilného vypnutí proudu to stačí, i podle PČR). Ale teda je to v místnosti se stabilní teplotou.

Jinak právě PČR doporučuje kamerový systém jednoznačně instalovat, protože zloději jsou drzouni, zastřelit je v CZE nemůžete a podle záznamu se často nějaká identifikace povede.

hodnocení

0x

Pro tyto účely vám stačí běžná baterie, (lepší by byla trakční), trvale připojena nabíječka a jištěné vývody s pojistkami na kamery. Baterii bych umístil někde, kde je poměrně stálá teplota, třeba sklep...s napájecími kabely nebude problém... Proudový odběr kamery (dle vašeho popisu) je +-0,5A...při 6kusech 3A, baterie v odkazu vydrží cca 6hodin...18Ah, baterie 24Ah...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]