Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Montáž nožek na asymetrickou vanu

Od: samotcze® odpovědí: 9 změna:
Zdravím Vás, řeším dilema jak namontovat nožky na asymetrickou vanu. Přední část je hodně zúžená a nožky klasicky namontovat nejdou. Překládám fotky s variantami, co by jste zvolili? Vana je Polysan Tigra 170cm, nožky originál.
1. fotka, umístění dost ze šikma, tak že by bylo všech 6 šroubků
2. fotka, nožka posunutá ke straně u zdi, více srovnané, přimontováno na 4 šroubky
3. umístění na polovinu
Za mě jediné řešení je 1 nebo 2, umístění na polovinu se mi zda nebezpečná na převážení.
Díky

Montáž nožek na asymetrickou vanu
Montáž nožek na asymetrickou vanu #2
Montáž nožek na asymetrickou vanu #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Já bych vzal úhlovou brusku a vrtačku, a druhou podpěru bych zkrátil tak, abych ji mohl dát tam, kam je potřeba :)
Nechápu, že dají k vaně originální nožky širší, než je vana samotná. V návodu se o jejich umístění nezmiňují?

hodnocení

2x

Já bych volil variantu 3 ale posunul bych to nožku aš na konec toho vylisku u sifonu.:)

hodnocení

2x
Nozky bych namontoval klasicky, soubezne a co nejdal od sebe. Ocelovy profil dle potreby zakratil a prevrtal otvor pro zavitovku nozky. Ocelovy profil je treba podlepit silikonem.

hodnocení

Díky všem za rychle reakce. Nakonec jsem to celé ještě proměřil a na šířku to vyjde i s rezervou ke stěně i pro ytong, jen jsem vyvrtal nové dírky na šroubky. Jinak bych asi celý profil zkrátil.
Montáž nožek na asymetrickou vanu #4
zaseja

Máš to správně, to sis nepřečetl návod, že se tady ptáš?

polysan.cz/...

hodnocení

Jasně, že četl, ale ten návod mají univerzální a znázornění na klasické šíři vany, kdy není třeba žádných úprav na těch nožek. Bez vrtání novych děr bych to tak nedal, což mi na první dobrou přišlo hloupé, vrtat do originál nožek nové otvory.

hodnocení

A je na místě :)
Montáž nožek na asymetrickou vanu #5
krtek6

Na místě ji sice máš...gratuluju...ale máš blbě ty obkladačky...první měla jít vana a pak zaobkládat...a jestli se hodláš zeptat proč tak ze 2 důvodů...

1) v momentě kdy ti popraská silikon mezi vanou a kachličkou (což se ti stane) tak ti všechna voda poteče dolů a bude ti to tam plesnivět

2) kachlička nad vanou je opticky užší než ty, které jsou nad, takže to opticky může vypadat nesouměrně...

hodnocení

Chápu, taky jsem myslel, že to tak má být, nicméně v návodu u vany je vyloženě řečeno, že kachle musí být jako první a jít až pod vanu. Volal jsme výrobci, pak dokonce do Raka, tedy konkurenci, jestli to dělají stejně a nakonec jsem to konzultoval v Siku a u mistrů obkladačů. Všichni se shodli, že kachle první, druhý způsob je prý “po staru”, kdy se vana podezdívala i od stěny a dávala do lůžka, což s moderním uchycení vany již není potřeba, výrobce dokonce řekl, že by neuznali případnou záruku pokud by to tak nebylo.
Ale rozumím, tomu problému co může nastat, výrobce dodává k vaně i originál lištu, zřejmě i z toho důvodu a samozřejmě je všude udělaná hydroizolace s pásky.
Co se týká posunu kachličky, ano. Jednalo se o kompromis, aby vyšlo symetricky okno a jiné zařízení, vana je v té koupelně minoritní prvek, takže tam jsme udělali ústupek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]