Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna fabky a kování v dveřích od bytu

Od: pavelw odpovědí: 9 změna:
Dobrý den jak vyměnit fabku a rovnou i kování? Sundal jsem 3 šroubky poté 2 u kliky v bytě a zkoušel otáčet klíčem v zámku nebo i MÍRNĚ kleštěmi opatrně vytáhnout fabku ale nešlo. Prosím poraďte co kde povolit ať to jde. A pokud zítra do zámečnictví vezmu fabku a kování tak mi dají typy které tam budou sedět ne? Hlavně to kování (fotka č 2) samozřejmě.
Výměna fabky a kování v dveřích od bytu
Výměna fabky a kování v dveřích od bytu #2
Výměna fabky a kování v dveřích od bytu #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

V tomto stavu může být vložka malinko !skřípnutá", sundejte celé kování ze dveří. Fabku pak musí být volná, vyklavá. Vytáhnete jí, že klíč nastavíte asi na jednu hodinu a pak půjde ven. Klíč musí být šikmo.

Vysvětlení pro toho, kdo to nikdy nedělal - Když je klíč svisle, tak vložku nevytáhneš, Musí v ní být klíč a mírně s ním pootočit.
pavelw
hodnocení

Uvažuju rovnou o výměně dveřích ale za trochu starší nebo obyč. Žádné protipožární, bezpečnostní ale ani kartonové kde by jste vykopl (vylomil) fabku nebo prostor okolo ní (při zkušenostech a správné váze) jsem zde v podnájmu a pak bych dveře vrátil po vytáhnutí zámku se ta tenká část snadno rozpadá a máte pravdu musel jsem dávku, zámek i to opláštění dotáhnout pouze rukou! Jinak mírně klíčem to dost blblo a občas až moc sevřelo zámek a fabku a nešlo to ani otevřít (jazýček, když si zabouchnete) na kolik by mě to vyšlo jsem v Ostravě, do Polska pro to nepojedu ale pokud to budou normální a obyčejné, samozřejmě nové, za fajn cenu tak může být lepší i nové. Má cenová hladina 6000 - 15 000 s tím že staré dveře vrátím a ty novější prodám nebo odvezu. Jinak fotky mi posílal kamarád a vyfotil je takhle blbě ale všichni pochopí že mi stačí ne úplně nejnovější (třeba z výroby) ale rozumně cenově a truhlář by mi to vyrobil ale tak za 20k - 30k a to max na dům ne byt
111®

utáhl jste nejdříve FAMku a pak kování nebo naopak?

hodnocení

5x

Sundej i štít z venkovní strany. Polev ty dvě matky a celý kování půjde pryč. Pak už bude FABka volná. Teď je asi malinko vzpříčená utaženým štítkem. Stačí jen klíčem malinko pootočit a měla by jít za klíč vytáhnout.

Chceš měnit celý štít kování, tedy tu venkovní kouli s klikou, k tomu samotný zámek a ještě FABku?

pavelw
hodnocení

Ne kování špatně jsem to napsal omlouvám se pouze fabku prostě zámek a vnitřek uprostřed dveří zdá se mi to poškozené i ten spodní vrut tam nedržel tak tam dám kolíček sekundové lepidlo, seříznu zároveň a pak to tam vrtnu ať je to pevné jako židovská víra :)
Tak abys vyndal samotný zámek, musíš napřed sundat venkovní štít a vytáhnout FABku. Pak půjde vyndat i samotný zámek.
Jak zámek, tak vložku si vezmi sebou do obchodu, neb u všeho je moc různých verzí a rozměrů.

maserattiondra
hodnocení

0x

Jednou se nám zamknuli dveře- které zámek neměli.

Největší záááhada... silou jsem ty dveře nemohl otevřít. Otec to musel odvrtávat.

---------- to je taková zámečnická lahůdka- kterou bych nikomu nepřál *smich*

Jak to souvisí s dotazem *sok*?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak otevřít fabku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]