Dobrý den prosím poraďte co je špatně nejspíš šrouby které drží nahoře panty. Mám Amico VC 1802 AFX žádná stará lednice má 2 roky funguje skvěle chtěl jsem přehodit dveře z pravé na levou stranu, protože jsem se dnes stěhoval. Začal jsem dveřmi od mrazáku kde nešly dovřít a všiml jsem si že dveře neseděly rovně tak jsem prostě jen posunul vruty s panty a v pořádku. Horní pant od mrazáku a spodní od lednice mají jeden společný pant viz fotka takže v tomto by neměl problém ale zde když jsem měl nasazený pant ale nepřišroubovaný (abych si dal dveře zároveň s konstrukcí jak u mrazáku) tak prostě nejde a nesedí a po přišroubování. Případně možná úplně nejlépe kdyby tu byl někdo kdo by si chtěl přivydělat 600kč jde tam o 3 šrouby okolí Ostravy a Frýdku-Místku (bydlím FM) viz druhá fotka jdou pouze takto zavřít a pak už je u pantů málo prostoru a nejdou zavřít (velmi špatně a ani nedrží) .
no u tak nové lednice buď máte , nebo si můžete stáhnout návod. Já to tedy v návodu mám jak otočit dveře. Ale v balení k lednici byly i nějaké komponenty bez nichž se to neobešlo. To by mphl být i váš případ.
kolombozt
A někde na internetu se dá prosím najít návod v PDF? já už ten návod nemám a nenašel jsem ho.
Ještě dodám (nestihl jsem edit) že mi připadá že to nejde protože je pant moc blízko lednice (horní) a moc svírá ty dveře a je tam málo prostoru
kolombozt
Nyní aspoň stav takový že dveře nejde normálně zavřít (mělo by to jít samo lehkým postrčením) a zde jdou pouze když vývinu větší tlak a drží ale nesedí protože nahoře v pořádku (druhá strana od pantů kde se otvírá lednice) ale spodek nedoléhá zjistil jsem že nesmím vrchní panty (ten kus ve kterém je pant a 3 šrouby) až moc dotahovat jinak to tahá dveře a křiví je. Druhé foto je jak je vlastní vůle lednice bez mé pomoci a pak už musím více trochu zatlačit
Podle návodu k použití jsou na pantu tři šrouby. Jestli vidím dobře, tak původně (na pravé straně lednice) byly dva šrouby napravo na kraji a jeden uprostřed pantu. Tudíž analogicky na druhé (levé) straně lednice se použijí dva šrouby zase na kraj pantu, ale tentokrát na levý a jeden šroub doprostřed pantu. Tudíž ten jeden co tam máte je podle toho co vidím špatně.
A další věc. Původní návod nemáte, ale máte od lednice sáček s náhradními díly? Podle návodu se zdá, že plastový díl prostředního pantu není univerzální. Ten původní je jen na pravou stranu lednice. Při přehození pantu nalevo se má použít druhý opačný díl co byl v sáčku u nové lednice. Alespoň tak chápu na obrázku výměny dveří pozice 23 a 24.
Pozice 23 - zprava vyjmout plastový díl, poz. 24 - z PE sáčku (hvězdička) použít na levou stranu opačný plast. díl. Možná i proto se horní dveře při zavírání tak brání. Přetahujete se se špatným plast. dílem.
kolombozt
@pepr zkusím ještě ty šrouby dát dle vaší řady a ozvu se pak, jinak je na netu někde k sehnání tedy levý díl na ty panty? A uvedený obrázek z návodu mi připadá jako spodní plastový díl (bílý) do kterého přichází pant (jinak by tam ani nedržel je to proti kus) protože jde vidět že tam je jeden vrut a toto jsem přehodil hned první foto v Editu ( můj komentář) je tam vidět bílá část která se taky musí přehodit z prava do leva ať sedí pevně panty
Píšete " ...tam je jeden vrut a toto jsem přehodil..."
No a právě to si myslím, že se nemělo přehodit, ale vyměnit za ten náhradní díl co byl u nové lednice v balení.
kolombozt
Nakonec šlo o ten plastový díl dole který drží protikus na pant (první můj komentář a spodní hrana to bílé a do něj jde pant) posunul jsem to (celý protikus pant ne) šlo o to že jsem (úplně poprvé ještě před tím to příspěvkem) vzal ty dveře a otočil je, byly tam nazanečeny dvě tečky pro vruty a podle pravé strany to byly připevněno dole a nešlo, posunul jsem nahoru a dveře jsou krásně zavírat. Pak už jen přidělání vrchních pantů podle vašeho obrázku. Takto proti kus zřejmě až moc svíral pant.
Kde je možné zakoupit příslušenství a náhradní díly?
Vše je možné zakoupit přes náš autorizovaný servis: martykanservis.cz/... K dotazu pošlete i výrobní číslo výrobku (14místný číselný kód). Bez tohoto čísla nedokážeme většinou určit správný náhradní díl.
A na odkazovaných stránkách je objednavkový formulář
Ovšem poštovné 150kč. A díl bude stát tak 50kč. A to se vyplatí. Zkuste se poptat v servisech domácích spotřebičů ve vašem okolí jestli to nejsou schopni sehnat. Mohlo by to být bez toho poštovného. Nebo třeba jen třetinové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.