Nejste přihlášen/a.
Doplňuji schéma:
S odrazem svetla neporadim, to problem muze byt nebo nemusi, v zavislosti na mnoha faktorech, ale posuvne, plne zrcadlove dvere na vestavene skrini mame - podobne rozmery - a zadne problemy s posouvanim nepozoruji. Ma to hlinikovy ram, kolejnicovy system, dotahy, tlumice...nic negativniho na tom nenalezem a nelituji toho.
Ložnicových stěn se zrcadlem jsem realizoval vícero, zejména v devadesátkách to bylo nedílnou součástí ,,podnikatelského baroka´´
Co se týče technického provedení - to není problém, ať už se jedná o zrcadla samonosná, nebo v hliníkových lištách, často se dělaly i zrcadla lepená na dýhované, nebo laminové dveře. přičemž z hlediska funkčnosti je lepší systém s nosnou kolejnicí nahoře - jezdí to líp a tišeji.
Na praktičnost zrcadla v ložnici . mám svůj názor, ale když se to někomu líbí a zaplatí za to- proč ne. Blbý ale je, když třeba ranní nebo večerní sluce pere do okna a zrcadlo to odráží ještě z druhé strany
I když - jak koukám, už jen nápad dát postel pod okno je pozoruhodný, tady už zrcadla nic nezkazí
Děkuji za sdílení názorů a zkušeností. Ta nosná kolejnice nahoře zní jako dobrá věc.
Okno je na západ, takže ranní Slunce by neměl být problém, a to večerní se bude odrážet do země, případně do dveří.
Ano, horní kolejnice - jen jsem zapomněl poznamenat, že je nutné při výběru zohlednit hmotnost posuvných dveří - ony se ty sady vyrábí v mnoha kategoriích nosnosti.
Mám ložnici situaovanou tak jako vy. Skřín, bez zrcadla mám na stejném místě. Vím, že na to se neptáte, ale nejprve vyzkoušejte, jak vám bude vyhovovat postel pod oknem. Já to zkusila, líbilo se mi tohle upspořádání v amerických filmech, ale stěhovala jsem ji od okna pryč. Nedostala jsem se k oknu, větrání, čelo "žralo teplo z topení", mytí oken, manipulace se žaluziemi, svítilo mi slunko na hlavu, v zimě mi na hlavu padala zima, po probuzení jsem si vyvrátila krk, abych zjistila, jak je venku. Navíc, musíte počítat s odkládací plochou-mobil, budík atd. K těm zrcadlům, podívejte se na některá, která se dají nalepit. Jsou tenká, lehká, buď v kuse nebo v různých geomerických tvarech. Trh jich nabízí spousty. V domácích potřebách, ve velkých marketech, v Ikea.
Jenom malý přípodotek - proč si skříň nenecháte udělat od zdi ke zdi? Co tam v koutě s tím půlmetrem budete dělat?
Máme ložnici situovanou stejně jako Vy, ale skříň přes celou zeď, žádná zrcadla a postel čelem ke zdi vedle dveří. Naproti oknu uprostřed stěny jsou ještě jedny dveře. Místnost měla původně 4x4 metry, po postavení skříně se zúžila. Jinak zde není kam dát jakýkoli nábytek. Aspoň je dost úložného prostoru.
Ségra to má přesně jak vy jen ty dveře vedle skříně. Zrcadla se mi nezdají těžká. Zvládly je otevírat i děti, když byly malé a rabovaly ve skříních.
Co se týká odrazu, tak mne nikdy nenapadlo, že by tam něco bylo špatně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.