Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce a nové odpady

Od: trenttino® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

dělám rekonstrukci domu kde mám vykopané podlahy a budu dělat odpady. V přízemí bude záchod, umyvadlo, sprchový kout, 2x technická místnost a kuchyň.

Budu dělat základní beton na to 20cm polystyren a další beton s podlahovkou.

A ted se mě jedná kam všude nyní vyvést odpady do toho základního betonu a co nechat a schovat až do těch 20cm co bude polystyren.

Děkuji

Rekonstrukce a nové odpady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jak vysoko je plánovaná podlaha nad úrovní okolního venkovního terénu?

Jaké je podloží?

hodnocení

cca 50cm. podloží hlína.

Kanalizace venku by měla být v nezámrzné hloubce. Uvnitř může být i na podkladním betonu s jediným prostupem pro dosažení nezámrzné hloubky venku ,ale v zemině se provedením zhutněného podsypu líp udržuje spád potrubí

hodnocení

0x

Když už jsou vykopaný podlahy, počítá se i s hydroizolací?

tj
hodnocení

0x
No odpady vyvedete tam, kde budete zasekávat do zdi, podle toho, kde budete mít umyvadlo, dřez, atd... To si musíte rozmyslet předem. Další už zmínili ostatní rádci. Jen zdůrazním dodržovat správné spádování odpadního potrubí, zejména hlavní potrubí z WC. Předejdete tak spoustě problémům do budoucna. Například známá má dodělávaný odpad od dřezu pod podlahou asi 8 metrů, trubka 50-tka, spádování skoro žádné, tak 0,5%, a to jí to dělal profík. Prý nulový spád také spád. :-D Výsledkem je každoroční tradice čištění pomocí nejrůznějších chemek (krtka, apod.). Já používám minimální spád 1% pro čistou dešťovou vodu, která prošla filtrem, a to ve 100-vce trubce. Nechápu. Takže, nepodceňovat, čím větší spád, tím lepší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]