Nejste přihlášen/a.
Fy mi dělala přípojku k tv a zaplatila jsem si extra práci upevnění drátů,tak,aby se trochu schovala kolem zdi,za nábytkem a pod prahy,ale vůbec to nedrží.Vím,že by to drželo,kdybych nevytírala podlahy,ale prostě nejde to se toho nedotknout
Jak na to,co tak přilepit,ale čím?
Dobrý den!
Vámi popisovaný stav je způsoben jen dvěma příčinami. 1/ Firma, ač dostala zaplaceno ty "slaboproudé dráty" špatně, nedostatečně připevnila, když se jich ani nelze dotknout. Reklamujte to a požadujte opravu a uvedení do náležitého stavu - viz. též předchozí rady. 2/ Tu podlahu vytíráte možná příliš razantně, upravte tedy technologický postup této činnosti.
Jenže po 1-2 odtržení háčku,jsem netušila,že se to odháčkovalo postupně všechno...( je po záruce) ,mopem zajedu za linku a vytahnu dráty...do žádné lišty to nedávali,jedná se o jeden káblík dlouhý cca 15 m.
Technologie vytírání je sem-tam .
pro Vibe2 : Ano,správně,byly to ty skobičky do " U " ,a ten pracovník to nastřeloval je to ono, to nespravím, to přeci nejde,pistolku nemám
Tak si ji za 199,- kup v OBI!
Kolik si připlatila za takovou práci, kterou měli hotovou za 5 min.?
Dělají se skobičky s hřebíčky: "Příchytky kabelové s hřebíčkem pro snadné a rychlé přichycení kabelů."
Kabelové příchytky pro přichycování elektrických kabelů (nejen) na zeď pomocí připraveného hřebíčku. Kabelové příchytky pro kulaté a ploché kabely různých dimenzí, v různých barvách a z různých druhů plastů.
Pro správný výběr příchytek:
průměr kabelů CYKY 3x1,5 je cca 8 mm, průměr kabelů CYKY 3x2,5 je cca 9,5 mm.
UTP LAN kabel cat. 5e má průměr cca. 6 - 6,5 mm, cat. 6A kolem 7 - 7,5 mm
Pak vám stačí jen kladívko.
P.S.
Pod prahy to bude horší ... ale dá se zadlabat ...
Jo to by mohlo být ono,dle mě to vypadalo nenápadně,neškodně,ale střílel to do silné zátěžové podlahové krytiny,takže se to lehce vyšprtlo,škoda,bylo to vzhledově lepší,než bílé truhlíčky kolem celého bytu...kdybych měla jistotu,že to bude držet na 100%,tu pistolku bych za 199 kč koupila...díky
Pokud je to ve vašich silách a máte trpělivost - zaangažujte jiného elektrikáře na podlahové / rohové lišty (jak už tady ostatně z více stran padlo). To je prakticky jediné profesionální řešení. A pak se dají kabílky v liště vyměňovat nebo přiložit nové.
Nejlepší řešení je lišta. Volné kabely dělají problémy vždy. Klidně i volně položená lišta na podlaze (dá se nadzvednout, očistit, vytřít nebo vyluxovat kolem ní).
Chělo by to podrobnější info, jaké to jsou kabely a kudy vedou (rohem nebo prostředkem místnosti, mezi místnostmi...).
Dávat kabely pod práh je blbost (a větší pokud jsou tam dveře), na to je lepší vyvrtat prostup zdí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.