Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím/jak připevnit slaboproudé dráty k podlaze

Od: afta odpovědí: 21 změna:

Fy mi dělala přípojku k tv a zaplatila jsem si extra práci upevnění drátů,tak,aby se trochu schovala kolem zdi,za nábytkem a pod prahy,ale vůbec to nedrží.Vím,že by to drželo,kdybych nevytírala podlahy,ale prostě nejde to se toho nedotknout

Jak na to,co tak přilepit,ale čím?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

5x
Z popisu nevím co nedrží, jestli práh dveří nebo kablík. Kabely se dají schovat do instalační PVC lišty, případně do přechodové elektrikářské lišty hadex.cz/... . Lepší by bylo sem přidat foto kritického místa, dalo by se doporučit vhodné řešení.
afta
hodnocení

Je to jasné již z nadpisu !

hodnocení

3x

Kable patria do listy, nemaju sa volne povalovat.

111®
hodnocení

2x

Kabelová příchytka , ale jsou i jiné, jen si vybrat... kvelektro.cz/...

hodnocení

2x

Dejte foto, ať víme, co je špatně. Taky jsou ozdobné lišty, do kterých lze schovat skoro vše.

afta
hodnocení

Foto drátku,jak se kroutí na podlaze?

aby se vidělo, jak to máte přidělané, jaké kabely a co navrhnout..

Ale nemusíte...

hodnocení

2x

Dobrý den!

Vámi popisovaný stav je způsoben jen dvěma příčinami. 1/ Firma, ač dostala zaplaceno ty "slaboproudé dráty" špatně, nedostatečně připevnila, když se jich ani nelze dotknout. Reklamujte to a požadujte opravu a uvedení do náležitého stavu - viz. též předchozí rady. 2/ Tu podlahu vytíráte možná příliš razantně, upravte tedy technologický postup této činnosti. ;)

afta
hodnocení

Jenže po 1-2 odtržení háčku,jsem netušila,že se to odháčkovalo postupně všechno...( je po záruce) ,mopem zajedu za linku a vytahnu dráty...do žádné lišty to nedávali,jedná se o jeden káblík dlouhý cca 15 m.

Technologie vytírání je sem-tam .

Jak bylo řečeno, kabel patří do lišty, ne na nějaké háčky.

vibe2*

To neyly zřejmě háčky, ale nastřelovací / telegrafní U-skobičky ... aukro.cz/...

afta
hodnocení

pro Vibe2 : Ano,správně,byly to ty skobičky do " U " ,a ten pracovník to nastřeloval je to ono, to nespravím, to přeci nejde,pistolku nemám

vseznalek

Tak si ji za 199,- kup v OBI!

Kolik si připlatila za takovou práci, kterou měli hotovou za 5 min.?

vibe2*

Dělají se skobičky s hřebíčky: "Příchytky kabelové s hřebíčkem pro snadné a rychlé přichycení kabelů."

Kabelové příchytky pro přichycování elektrických kabelů (nejen) na zeď pomocí připraveného hřebíčku. Kabelové příchytky pro kulaté a ploché kabely různých dimenzí, v různých barvách a z různých druhů plastů.

Pro správný výběr příchytek:

průměr kabelů CYKY 3x1,5 je cca 8 mm, průměr kabelů CYKY 3x2,5 je cca 9,5 mm.

UTP LAN kabel cat. 5e má průměr cca. 6 - 6,5 mm, cat. 6A kolem 7 - 7,5 mm

elima.cz/...

Pak vám stačí jen kladívko.

P.S.

Pod prahy to bude horší ... ale dá se zadlabat ...

afta
hodnocení

Jo to by mohlo být ono,dle mě to vypadalo nenápadně,neškodně,ale střílel to do silné zátěžové podlahové krytiny,takže se to lehce vyšprtlo,škoda,bylo to vzhledově lepší,než bílé truhlíčky kolem celého bytu...kdybych měla jistotu,že to bude držet na 100%,tu pistolku bych za 199 kč koupila...díky

alfa
hodnocení

Pod prahy to dal do žlábku ,který tam je

vibe2*

Pokud je to ve vašich silách a máte trpělivost - zaangažujte jiného elektrikáře na podlahové / rohové lišty (jak už tady ostatně z více stran padlo). To je prakticky jediné profesionální řešení. A pak se dají kabílky v liště vyměňovat nebo přiložit nové.

kopos.cz/...

afta
hodnocení

pro : všeználek ...já jsem je zavolala telefonem,že zapomněli ty dráty nějak uschovat,že to mám pod nohama a oni,že to je vicepráce a tak mi pracovníka poslal znovu

111®
hodnocení

2x

stačí kladívko , ale dělají se i kovové..

ml1
hodnocení

0x

Nejlepší řešení je lišta. Volné kabely dělají problémy vždy. Klidně i volně položená lišta na podlaze (dá se nadzvednout, očistit, vytřít nebo vyluxovat kolem ní).

Chělo by to podrobnější info, jaké to jsou kabely a kudy vedou (rohem nebo prostředkem místnosti, mezi místnostmi...).

Dávat kabely pod práh je blbost (a větší pokud jsou tam dveře), na to je lepší vyvrtat prostup zdí.

liburena

Pod prahem ne? A jakou zdí tedy? Nad futrem?

Mám kabel pod prahem i se dveřmi...prostrčený husím krkem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]