Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co do zámku, aby nezamrzal?

Od: mraz odpovědí: 7 změna:

Co do zámku, do kterého prší, aby nezamrzal?
WD40 vyteče... Klasická vazelína je asi moc už tuhá...

Takže ideálně něco středně tuhého, co neteče při + 20 a co současně není tuhý při - 15°C (A co odpuzuje vodu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ed®
hodnocení

3x

V tomto případě by mohl být vhodný teflonový sprej, který odpuzuje vodu a zabraňuje zamrzání. Teflon má vynikající odolnost proti vodě a mrazu, což by mohlo být pro váš zámek vhodné řešení.

hodnocení

0x

Najlepšia by bola strieška...

Striekam buď silikónový olej, teflónový olej, suché teflónové mazivo, olej s grafitom, WD 40 čo je po ruke. Nepozoroval som nejaké extra rozdiely. Najlepšie sa asi chová to suché teflónové mazivo, ale niekto určite poradí to svoje.

Nie všetky zámky sa ale v mraze chovajú rovnako. Kedysi som na branku kúpil zámok Extol. Napriek svojmu sci-fi vzhľadu zamrzol snáď už pri +2 °C. Vzhľadom k plastovým krytkám bolo rozmrazovanie (horákom) zážitok. Vymenil som ho za Tokoz klasického vzhľadu. Zamrzne snáď po mesiaci, keď do nej neustále chčije a v noci mrzne.

hodnocení

0x

Mírná tuhost vazelíny snad nevadí, důležité je, aby při mrazu nezatuhla úplně. Já bych zkusil silikonovou vazelínu nebo silikonový sprej. Onehdy jsem na problematický zámek použil olejovou svíčku rozpuštěnou v nějakém rozpouštědle, to je také silně vodoodpudivé ošetření.

zaseja
hodnocení

0x

Používám doma i u zákazníků do vložek jedině tohle mazadlo,

zbozi.cz/...

stříkám si to doma do vložek vrat a vrátek, do zámků na autech a nebyl nikdy problém, jedině když mrzne a do toho zaprší a všechno je zabalený ve vrstvě ledu, pak asi nepomůže nic mimo plachet nad zámkama.

Ale chce to tak jednou za půl roku ty vložky prostříknout.

makk
hodnocení

0x

Ono úplně stačí, když tam není nic. Vzduch nezamrzne, zamrzne voda. Většinou stačí stříknout do zámku líh, ten se s vodou spojí a i s ní odteče. Pak můžete namazat zámek spec. mazáním na zámky.

tj
hodnocení

0x
Jo tohle je dcl problém. Můžete zámek vymazat (viz. rady ostatních rádců), ale odnesou to zamaštěné klíče a následně vše, do čeho je dáte, nebo na co je položíte. Myslím, že by bylo dobré koupit nějakou nástavbu do zámku, která zabrání aby se tam dostal sníh, voda. Mám pocit, že jsem viděl i ty bezpečnostní nástavby proti navrtání zámku... Celkem to fungovalo.

hodnocení

0x

X zim zpět nám na boudě totálně zamrzl zámek-visací , protože zabezpečení-mříž s visacím + oplechované dveře na bezp.vložku (mám tam sbiječky vrtačky míchadla...) padli na to 3 zapalovače klegů kuřáků, pak se dal na topení , celou šichtu byl na horkém radiátoru,Odstřihlo se kus petky se dnem nasunulo na zámek (tedy poslední toto provedl) pak klidně přišlo nečekané počasí a nikdy již za celou zimu nezamrznul.bez stříkání olejem na něj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]